Kaagvogels 1 – Zwaagdijk 1 1-4

De eerste wedstrijd na de winterstop is een uitwedstrijd in Kolhorn tegen Kaagvogels. Een tegenstander waar Zwaagdijk al twee keer eerder dit seizoen tegen heeft gespeeld. Voor de beker werd uit met 2-1 verloren en thuis werd 3-3 gespeeld in de competitie. Kaagvogels staat één na laatste met 8 punten uit 12 wedstrijden. Zwaagdijk wil zich natuurlijk graag revancheren. Zwaagdijk moet het vandaag zonder Ruud Ursem en Rene Goedhart doen.

Zwaagdijk begint overtuigend en weet elkaar middels voetbal over de grond goed te vinden. Het initiatief ligt bij Zwaagdijk. Toch is het de thuisploeg Kaagvogels die uit het niets gevaarlijk is. Uit een afgeslagen corner is het een speler van Kaagvogels die de lat raakt. Na 10 minuten is het Keir Dekker die over links drie man passeert. Uit zijn voorzet weet Nils Dekker de 0-1 binnen te schieten. Vanaf dat moment begint direct het spel te veranderen van Kaagvogels. Dat zij in de eerste twee wedstrijden goed beheersten blijkt ook nu. Vaak is Kaagvogels in de duels met name bezig de Zwaagdijk spelers te blesseren. Iets waar we van te voren bang voor waren wordt waarheid. Als je dan een scheidsrechter hebt die doet alsof hij geen kaarten bij zich heeft, dan wordt het een hele vervelende wedstrijd. Zwaagdijk spelers worden vele malen hard naar de grond geschopt. Gelukkig antwoord Zwaagdijk op een voetballende wijze. Het blijkt in korte tijd een gouden duo. De ene neemt de vrije trap in de persoon van Patrick Neefjes en de ander kopt netjes binnen in de persoon van Ruud Groot. Dit gebeurt tweemaal in 5 minuten waardoor Zwaagdijk na zo’n 30 minuten spelen op 0-2 en 0-3 komt. Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen redt een aantal maal heel sterk op een afstandschot en een kans uit een afgeslagen vrije trap. Voetballend is Zwaagdijk in de eerste helft een stuk sterker, maar de mogelijkheden en kansen die er zijn worden niet verzilverd. Zwaagdijk gaat met 0-3 de rust in nadat de scheidsrechter de trainer van de tegenstander heeft medegedeeld dat hij wel 5 á 6 keer een gele kaart had kunnen geven aan Kaagvogels.

De tweede helft krijgt een ander beeld. Waar zowel Kaagvogels en de scheidsrechter zich van hun slechte kant lieten zien in de eerste helft is het Zwaagdijk die voetballend een hele matige tweede helft laat zien. Aan de bal is zeer weinig rust en de passing is slordig. De angst die op bepaalde posities in het veld is geslopen om ballen aan te nemen en open te draaien komt het spel niet ten goede. Wanneer wel aangenomen wordt is het uitkijken voor de benen. Het spel golft heen en weer. Kaagvogels doet iets terug na zo’n 25 minuten en maakt de 1-3. Even later is het Zwaagdijk die voor de eerste keer in de tweede helft een knappe combinatie op de mat legt. Patrick Neefjes wordt uiteindelijk diep gestuurd. Twee spelers van Kaagvogels gaan hem achterna om vanachter neer te schoppen. De ene is eerder dan de ander en schopt Patrick hard neer. Vlak voordat hij wordt neergeschopt schiet hij de bal al op doel. Op het moment dat de scheidsrechter fluit rolt de bal in het doel. De scheidsrechter besluit te fluiten voor een doelpunt in plaats van een penalty en een kaart…. Het is 1-4 en Patrick kan niet meer verder. Even later besluit een speler van Kaagvogels na te trappen en eindelijk laat de scheidsrechter een kaart zien, rood. Gelukkig fluit de scheidsrechter even later voor de laatste keer.

Zwaagdijk heeft gelukkig gewonnen en een redelijke eerste helft gespeeld. Zonder breuken hebben we Kolhorn kunnen verlaten en hopelijk hoeven we daar niet meer terug te keren. De spelers hebben een week om te herstellen van de nodige kneuzingen. Volgende week treft Zwaagdijk een prettigere tegenstander in de vorm van Sint Boys. Om 14:00 uur wordt afgetrapt in Zwaagdijk.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Keesjan Schouten, Sven Ursem, Hein Boon, Patrick Neefjes (70. Jan Koomen), Keir Dekker (60. Korneel Neefjes), Nils Dekker, Ruud Groot

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.