Zwaagdijk VE2 – KGB VE1 5-0

Zondag 8 februari ontwaakten de mannen van de VE2 uit hun winterslaap om aan te treden tegen, het op papier sterke, KGB VE1. De uitwedstrijd eerder dit seizoen ging vrij kansloos verloren met 0-3, dus er stond wel wat spanning op de wedstrijd. Ook qua stand was dit een topper te noemen aangezien de mannen uit Bovenkarspel op een 3e plaats bivakkeerden.
Met een ruime selectie werd de wedstrijd aangevangen. Maar liefst 3 redelijk fitte wissels (Marcel, Jan en Hans) zorgden ervoor dat iedereen gemotiveerd startte en zich van zijn beste kant liet zien. Het moet gezegd, de eerste helft werd er bij vlagen oogstrelend voetbal gespeeld. Er werden heel veel kansen gecreëerd doordat er veel rust aan de bal was en ook veel oog voor medespelers. Nadat er diverse “dotjes” waren gemist was het uiteindelijk Richard die de ban brak. Hij werd alleen voor de keeper gezet en omspeelde deze vervolgens vakkundig.

Ook hierna zouden er weer veel grote kansen volgen alvorens de marge werd verdubbeld. Helaas ontbrak het enigszins aan scherpte, echter is dit een van de weinige kanttekeningen die geplaatst kan worden bij deze wedstrijd, anders zou de wedstrijd eerder beslist zijn. Na wederom een mooie aanval over de rechterkant was het Marcelino die voorzette, Stefan was scherp bij de 2e paal om de bal vervolgens panklaar neer te leggen voor Paul die vakkundig afrondde. Gezien het spelbeeld leek de wedstrijd al redelijk in de knip, echter zouden er nog enkele hachelijke momenten ontstaan.
KGB had nog weinig laten zien, maar de laatste minuten voor rust doken ze zomaar voor het doel op. zelfs Peter was al verslagen, maar de dienstdoende spits faalde alsnog volledig door de bal voor leeg doel naast te schieten. Ook zou er nog een spectaculaire halve omhaal volgen die uiteenspatte op de paal. De rust werd echter ongeschonden gehaald, maar we waren gewaarschuwd.

In de rust zijn vooral de positieve punten benadrukt, maar werd er scherpte geëist. Marcel en Jan vielen in voor Karel en Paul en zo konden we weer fris aan de 2e helft beginnen. Zoals verwacht startte KGB fel en had het enkele zaken tactisch aangepast waardoor het even zoeken was voor Zwaagdijk. Maar na een minuut of 10 in de 2e helft zou de wedstrijd gespeeld zijn. Na slordig uitverdedigen van KGB wist Marcelino de bal te ontfutselen en hij bediende vervolgens Stefan. Voor hem was een koud kunstje om de 3-0 te noteren en het wedstrijdbeeld kantelde ook direct weer in het voordeel van Zwaagdijk.
Hierna was het zaak om de 0 te houden en vooral “lekker” te voetballen naar het voorbeeld van de eerste helft, dit lukte vrij aardig. Marcelino wist zijn goal mee te pakken door, net als Richard in de 1e helft, de keeper beheerst te omspelen. Ook bereidde hij de uiteindelijk 5-0 voor. Na wederom slecht uitverdedigen van KGB lag Mars de bal goed breed op Patrick die een niet te missen kans benutte.
Na het laatste fluitsignaal waren er tevreden gezichten en reacties. We zijn goed uit de winterstop gekomen, hebben prima gespeeld, een concurrent op achterstand gezet en de voorsprong op directe concurrent Spartanen is intact gebleven.

M.O.T.M

Share Button

Reacties zijn gesloten.