Always Forward B6 – Zwaagdijk B1 0-5

Zondag, 8 februari

Op een mooie zondagmiddag speelde Zwaagdijk B1 zijn eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen Always forward B6. Iedereen was aanwezig, behalve Sem Wagemaker. De wedstrijd begon om 15.45. We gingen vol goede moed heen.

Na de warming up begon de wedstrijd. De scheidsrechter floot voor het begin van de eerste helft. Zwaagdijk begon gelijk goed aan de wedstrijd en Always Forward begon slap en al snel schoot Jacco Wiering van afstand. De keeper miste de bal en dus was het een doelpunt 0-1! Na het doelpunt van Zwaagdijk zakte we in en daardoor kreeg Always Forward wat kansjes, maar gelukkig scoorde ze geen goal. Zwaagdijk kreeg ook nog wat kansjes, maar door het kunstgras rolde de bal soms iets te ver door en lukte het net niet. Zwaagdijk kreeg toch nog een grote kans; Jan Komen rende naar voren en gaf een strakke voorzet, maar niemand liep er tegen aan, dus geen doelpunt. Door de scherpe zon was het soms lastig voor de verdediging, maar de verdediging hield goed stand en daardoor bleef het 0-1. Tot aan het fluitsignaal van de rust waren er aan beide kanten geen grote kansen meer geweest, 0-1 was de ruststand.

In de rust kregen we wat te drinken en werd de hele eerste helft doorgenomen. De coaches zeiden houd de bal laag, want anders stuitert de bal alle kanten op. Toen kwam de scheidsrechter ons ophalen voor de tweede helft van de wedstrijd. Zwaagdijk ging vol met goede moed de tweede helft in.

Het fluitsignaal klonk en de tweede helft was begonnen. Zwaagdijk begon heel sterk en dat resulteerde al snel in een grote kans. Jacco Wiering kreeg een voorzet. De keeper stond uit positie dus de hoek stond open, maar de bal kwam helaas terecht op de lat dus geen doelpunt. Het was wachten tot de 0-2 binnen viel voor Zwaagdijk en dat gebeurde ook. Jan Komen kreeg een goede pass vanaf het middenveld, de keeper holde uit zijn doel en Jan Komen schoot hem er beheerst over heen, doelpunt 0-2! Nu had Zwaagdijk de smaak te pakken. Zwaagdijk creëerde veel kansen dus kwam er al snel weer een doelpunt. Stan Kok schoot de bal goed binnen, 0-3! We werkten hard en dus ontstond er een goede kans. Stan Kok kreeg de bal en schoot hem in het netje, doelpunt 0-4! De spelers van Always Forward waren erg gefrustreerd en het spel van hun verslechterde daardoor en ze deden soms rare dingen. Zwaagdijk ging door. Jan kreeg de bal vanaf het middenveld aangespeeld en rende de verdediging langs en schoot hem langs de keeper, doelpunt 0-5! De buit was nu binnen en al snel floot de scheids de wedstrijd af 0-5 eindstand!

Zwaagdijk heeft na een iets onscherpe eerste helft het goedgemaakt in de tweede helft door veel kansen te creëren en veel te scoren. Ook heeft de verdediging goed verdedigd en geen doelpunt tegen gekregen. Op naar het kampioenschap!

Opstelling Zwaagdijk: Nick Pronk, Lars Sierag, Mees Laan, Mark Blom, Max Jong, Stan Neefjes, Jacco Wiering, Stan Kok, Bauke Post, Thijs van Diepen en Jan Komen.

Invallers: Koen Blom, Mike Pronk en Dennis Vijn

Geschreven door: Nick Pronk

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.