Zwaagdijk VE2 – Woudia 5-2

Het was vandaag de dag van 65 kleinkinderen en de bal na. Dit overigens na afloop van de gewonnen pot tegen Jan-Bert en consorten uit Westwoud.

We hadden vandaag precies 11 spelers en onze coach / speler Cees. Ted haakte af na een ongelukkige valpartij en derhalve wat minder lucht door gekneusd ribbetje. Jeroen dus toch maar geblesseerd spelen, en daarna nog even tennissen. Ja,de bikkel uit Wervershoof kunnen we hem inmiddels wel noemen. Ted wel zo sportief trouwens om zo nu en dan zachtjes op het fluitje te blazen.

De wedstrijd op zich begon zoals we wilden, veel druk naar voren en vele, vele kansen. Zoals wel vaker was het scoren moeilijk. Na uiteindelijk twee afstandsschoten van de verdedigers Stefan en Jaap was het toch opeens 2-0. Onze man op goal met zachte stem gaf de voorsten in onze linie noch wat zelfvertrouwen mee door zachtjes vanuit zijn goal te roepen dat de verdedigers nu al gescoord hadden en dat ’t nu tijd werd voor de voorsten….Helaas voor hem kon hij daarna de bal achter hem rapen door niet een foutje van hem maar van één van die twee zelfde doelpuntenmakers. In de rust werd er nog eens haarfijn uitgelegd dat het halen van de achterlijn belangrijk was en ook het breed houden ruimte zou geven. In de tweede helft bleef het gek genoeg een spannende pot. Veel hoge ballen van Woudia zorgden achterin voor wat gevaar maar de goal viel niet daar wij een mooie 3-1 op het bord zette. Lekkere goal van Marcelino. Toch nog ff spannend want een afstandsschot  werd niet goed geblokt en snoeide langs onze fluisteraar op goal, 3-2 plots.

We bleven echter redelijk voetballen en diverse aanvallen hadden meer verdiend. Het was uiteindelijk de MotM die voor de 4-2 en 5-2 zorgde met een bekeken intikkertje na oogcontact met de aangever Stefan en een lekkere volley na voorzet van Cees. Rust in ons dorppie want vier punten los van de andere titelkandidaten.

Lekkere warme douche en dan bijna met z’n allen aan de bal na en analyses na. Wat bleek, de man met wel 65 neven, nichten, oomzeggers en wat al niet meer moest zelf op ientje passen. Deze snelle www.nl wereld staat op z’n kop. Zonder hem overigens heerlijk biertje gaedaan.

MotM.

Share Button

Reacties zijn gesloten.