Zwaagdijk – Callantsoog 2-0

07 december 2014


Het eerste van Zwaagdijk trad vandaag aan voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dit betrof een thuiswedstrijd tegen  een laagvlieger uit de vijfde klasse A. Callantsoog stond voor vandaag met zeven punten op de gedeelde laatste plaats. Eerder dit seizoen wist Zwaagdijk met 5 – 1 te winnen in Callantsoog. Zwaagdijk zou vandaag aan hun stand verplicht moeten zijn van deze tegenstander te winnen. Gewaakt moest worden voor onderschatting. Zwaagdijk heeft in het verleden nog wel eens onnodig puntenverlies geleden tegen laaggeklasseerde tegenstanders. Met een fitte selectie kon Zwaagdijk vandaag aan de aftrap verschijnen. Enige verschil ten opzichte van de vorige week was de basisplaats voor René goedhart. Sven Ursem startte om die reden dit maal op de bank. Daar werd hij vergezeld door Korneel Neefjes en Thom Goedhart.

Ondanks het slechte weer wist Zwaagdijk met goede moed aan de wedstrijd te beginnen. Zwaagdijk legde veel energie in zijn spel in de beginfase. De Callantsoog-verdediging werd telkens vroeg onder druk gezet. Enkel met lange ballen naar voren wisten zij er uit te komen. Zwaagdijk wist op zijn beurt de bal vaak wel goed in de ploeg te houden. Alleen in de eindpass en de afronding was Zwaagdijk vaak te onrustig. Door het goede spel werden veel kansen gecreëerd maar in de cruciale fase werden deze vaak niet goed afgerond. Zwaagdijk had al veel grote kansen gehad, voordat de 1-0 op het scorebord kwam. Ruud Groot nam na een goede actie het vijandige doel onder vuur. De sterk keepende doelverdediger van Callantsoog wist deze bal te pareren. Nils Dekker liep echter goed door, waardoor hij de bal die niet klemvast werd gehouden kon binnenglijden. Even later viel de keeper van Callantsoog uit met een blessure na een harde botsing met de opgekomen Jasper Buis. In de eerste helft kreeg Zwaagdijk nog enkele grote kansen. Dat in de rust de score nog steeds slechts 1-0 was, mocht wel een wonder worden genoemd.

In de rust leek het er even op dat de wedstrijd geen verdere doorgang kon vinden. De scheidsrechter was geblesseerd geraakt en wilde de wedstrijd staken. Gelukkig was de grensrechter van Callantsoog ook bevoegd om voor de KNVB te fluiten. Deze nam de tweede helft voor zijn rekening. In de tweede helft en in de rust was het harder gaan regenen. Het veld raakte in de tweede helft wat moeilijker te bespelen. Ook leek Callantsoog feller uit de kleedkamer te komen dan in de eerste helft. Waar Zwaagdijk in de eerste helft bijna ieder duel nog wist te winnen, was dit in de tweede helft een stuk minder het geval. Callantsoog wist zo nu en dan ook bij het doel van Zwaagdijk te komen. Daarentegen kreeg Zwaagdijk ook in de tweede helft nog veel mogelijkheden. Vooral Nils Dekker had in de tweede helft enkele grote kansen. Halverwege de tweede helft viel uiteindelijk de bevrijdende 2-0. Na slordig uitverdedigen van Callantsoog kwam de bal bij Ruud Groot in de voeten. Hij wist met een goede steekpass Patrick Neefjes in de diepte aan te spelen. Patrick kwam zo alleen voor de keeper en rondde beheerst af. Na deze goal viel het geloof bij Callantsoog weg. Sven Ursem en Korneel Neefjes waren voor de 2-0 al ingevallen voor René Goedhart en Keir Dekker. Later viel ook Thom Goedhart nog in voor Ruud Groot.

Zwaagdijk wist zo de eerste helft van het seizoen met een overwinning af te sluiten. Opvallend is dat dit pas de eerste thuisoverwinning van het seizoen betrof. Zwaagdijk begon het seizoen sterk en kende vervolgens, mede door blessures en schorsingen, een mindere periode. De laatste weken lijkt het tij echter weer wat gekeerd en volgen de punten dan ook. Hopelijk kan Zwaagdijk deze lijn doorzetten in de tweede seizoenshelft. Zwaagdijk staat nu op de vijfde plaats. Hopelijk blijft Zwaagdijk in 2015 goed presteren en kan het zo nog wat plaatsten stijgen op de ranglijst. Het gat met nummer 1 en 2 is te groot, maar wellicht is de derde plek nog een reëel streven voor het vervolg van het seizoen. Pas op 8 februari vangt het seizoen weer aan. Zwaagdijk speelt dan een uitwedstrijd tegen Kaagvogels.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis, Rick Deken, Arjan Schouten, Keesjan Schouten; René Goedhart (60. Sven Ursem, Hein Boon, Patrick Neefjes, Keir Dekker (70. Korneel Neefjes); Ruud Groot (85. Thom Goedhart), Nils Dekker.Het was een regenachtige middag, weinig publiek. Vip’s Siemen en Jolanda Haring bleken ook balsponsor te zijn! De punten waren binnen, en wij zaten ook lekker binnen!

Na de wedstrijd zagen we nog een wedstrijdje IJsselmeervogels – Zilvermeeuwen ! (er liepen een groep meeuwen op het veld! ) 

Share Button

Reacties zijn gesloten.