M.O.C. – Zwaagdijk 3-3

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen MOC. Zwaagdijk begon met één wijziging in de opstelling ten op zichtte van vorige week. Keesjan Schouten kreeg de voorkeur boven Renè Goedhart. Die daarom samen met zijn broertje Tom op de bank begon. Voor de wedstrijd hadden beide ploegen even veel punten behaald. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

Zwaagdijk probeerde MOC vroeg onder druk te zetten om zo de opbouw van MOC te verstoren. Dit lukte vrij goed. MOC wist zich er geen raad mee en speelde vooral de lange bal richting de spitsen. Zwaagdijk probeerde over de grond de spitsen te bereiken, maar dat was erg lastig op het matige veld van de thuisploeg. Ondanks dat lukte het regelmatig. Zo kwamen Ruud Groot en Nils Dekker er regelmatig door op de zijkanten, maar was de aansluiting niet aanwezig om de bal in het doel te verwerken als de voorzet kwam. Zwaagdijk was de bovenliggende partij, maar kwam toch op achterstand. Doordat er weifelend werd opgetreden om de opkomende man op te pakken kon deze de spits met een steekbal alleen voor de keeper van Zwaagdijk zetten. De spits faalde niet en ronde beheerst af. Zwaagdijk ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede aanval over rechts speelt Ruud Groot de bal voor het doel, de mee opgekomen Keir schiet de bal goed in, maar de keeper van MOC weet met een goede reflex zijn doel schoon te houden. Zwaagdijk komt wel nog vlak voor rust op gelijke hoogte. Door het goede druk zetten beland de bal door slecht uitverdedigen bij Patrick Neefjes. Die geeft de bal aan Ruud Groot mee die zodoende alleen voor de keeper komt. Hij weet de bal netjes in de verre hoek te schuiven.

In de tweede helft begint Zwaagdijk sterk en komen er ook kansen. Nils Dekker wordt goed in de diepte weggestuurd en komt uit bij de hoek van de zestien meter. Hij twijfelt geen moment en schiet de bal op doel. Het is echter de keeper die weer redding brengt. Ook Hein Boon krijgt nog een mogelijkheid. Hij weet de bal de ontfutselen van een verdediger en probeert meteen de keeper die iets te ver voor zijn doel staat te verschalken. Hij schiet de bal echter te zwak in en de keeper weet de bal te pakken. Niet veel later komt Zwaagdijk verdiend op voorsprong. Na een goede combinatie tussen Sven Ursem en Patrick Neefjes wordt Ruud Groot door Patrick Neefjes alleen op de keeper afgestuurd. Hij blijft wederom koel en schiet de 1-2 binnen. Zwaagdijk kan echter niet lang van de voorsprong genieten. Uit een afgeslagen corner van MOC wordt de bal opnieuw voor het doel gegooid. Daar kan een speler van MOC geheel vrij inkoppen. Zwaagdijk laat het daar niet bij zitten en gaat meteen weer op zoek naar de voorsprong. Die komt er nadat Ruud Groot gevloerd wordt in de zestien meter. Arjan Schouten mag aanleggen voor een penalty. Hij weet dit buitenkansje te verzilveren en Zwaagdijk pakt de voorsprong weer. Helaas voor Zwaagdijk wordt het toch weer gelijk. De aanvoerder van MOC wordt door een goede bal in de diepte aangespeeld, die schiet de bal in zijn draai meteen uit de lucht op doel en laat doelman Robert-Jan Jansen kansloos. Zo eindigt de wedstrijd in 3-3.

Zwaagdijk verdiende qua veldspel de overwinning, maar het zat er helaas niet in. Het vertoonde spel geeft wel vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Dat is de laatste voor de winterstop en wordt thuis tegen Callentsoog gespeeld.

Opstelling:

Robert-Jan Jansen, Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Keesjan Schouten, Sven Ursem (75. Renè Goedhart), Hein Boon (85. Tom Goedhart), Patrick Neefjes, Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Groot

 

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.