Zwaagdijk 1 – DWB 1 1-1

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen DWB. Het is lang geleden dat Zwaagdijk 1 tegen de ploeg uit De Weere speelde in competitieverband (seizoen 2004/2005). Zwaagdijk heeft 11 punten en DWB heeft 16 punten. Zwaagdijk heeft vier wedstrijden op rij verloren dus wil zich graag revancheren. Diverse basisspelers zijn geschorst en of geblesseerd. Robertjan Jansen, Ruud Ursem, Korneel Neefjes ontbreken. Keesjan Schouten zit weer op de bank na een hamstringblessure.

Tegen de jonge ploeg uit De Weere gaat het in de beginfase gelijk op. De tegenstander probeert middels combinaties het doel van Zwaagdijk te bereiken. De thuisploeg probeert direct druk naar voren te zetten. Dit lukt aardig, maar het zou geen grote kansen opleveren. Na zo’n 10 minuten spelen komt DWB wat beter in de wedstrijd. In de komende 10 minuten is DWB regelmatig gevaarlijk. Bij één aanval handelt een Zwaagdijk verdediger niet goed waardoor de rechtsvoor alleen voor Zwaagdijk keeper Glenn Water komt. De 0-1 komt op het scorebord. Even later schiet DWB een vrije trap op de paal. Hierna komt Zwaagdijk beter in de wedstrijd en heeft de resterende 25 minuten van de eerste helft een duidelijk overwicht. Diverse mogelijkheden en een enkele kans worden niet verzilverd. Zwaagdijk gaat rusten met een 0-1 achterstand. Het is wel duidelijk dat vandaag zeker punten kunnen worden gehaald, want Zwaagdijk heeft een overwicht en maar één echte kans weggegeven.

De tweede helft probeert Zwaagdijk direct de aanval te zoeken. Het spel golft in de beginfase heen en weer. Er ontstaat aan beide kanten steeds meer ruimte om gevaarlijk te worden. Voor beide teams zijn er diverse mogelijkheden. Een aantal Zwaagdijk spelers weten elkaar middels een combinatie door de lucht goed te vinden in de personen van Patrick Neefjes, Hein Boon en vervolgens wordt Ruud Groot diep gestuurd die nauwkeurig de 1-1 in het doel schiet. Vervolgens is DWB zo’n 20 minuten iets sterker. Een ongelukkige combinatie achterin bij Zwaagdijk zorgt ervoor dat de invallende spits van DWB ervandoor is naar het Zwaagdijker doel. Gelukkig blijkt deze aanvaller niet al te snel te zijn waardoor Arjan Schouten dit kan corrigeren. De laatste 10 minuten van de wedstrijd is Zwaagdijk iets sterker en bijna is het Hein Boon die de 2-1 maakt. Zijn schot wordt door de keeper van DWB geraakt en vervolgens is het een speler die de bal van de lijn haalt. De goed fluitende scheidsrechter fluit vervolgens af. Een Zwaagdijk speler heeft twee keer de bal tegen de arm gekregen in deze wedstrijd. Daarbij ging de bal naar de arm en was de arm tegen het lichaam aan. Terecht geeft de scheidsrechter geen penalty.
Jammer is het dat de DWB trainer uit Andijk gaat zeuren na afloop bij de scheidsrechter. Dat had niet nodig geweest. Ook de laatste man van DWB, die zelf 20 overtredingen maakte zonder geel te krijgen, dacht nog verhaal te moeten halen. Jammer, want het was een sportieve wedstrijd met twee leuk voetballende ploegen en een goede scheidsrechter. De winnaars van vandaag zijn de supporters.

Zwaagdijk speelt volgende week uit tegen MOC

Opstelling Zwaagdijk: Glenn Water, Jasper Buis, Arjan Schouten, Rick Deken, Sven Ursem, Keir Dekker, Hein Boon, Patrick Neefjes, Rene Goedhart (65. Aron Verdonk), Nils Dekker, Ruud Groot

Share Button

Reacties zijn gesloten.