Spartanen Ve1 – Zwaagdijk Ve2 1-1

23-11-2014

Eindelijk was het dan zover, de Kraker van het seizoen. De nummers één en twee tegenover elkaar.
Dé wedstrijd waar de spelers al de hele week naar uitkeken. Al moesten velen van ons wel even het wekkertje zetten i.v.m. het vroege tijdstip. In tegenstelling tot vorige week was het prachtig voetbalweer op het oude vertrouwde gras.

Door een blessure in het begin van het seizoen werd deze verslaggever verbloid met een pakket vol lekkernijen. Karel en het hele team…. Bedankt!!

We begonnen met een 4-4-2 opstelling aan de wedstrijd met Paul en Marcelino als aanvallers. Patrick was afwezig dus P zag z’n kans schoon om een paar doelpuntjes te maken.
Het vertrouwen was groot maar we wisten ook dat het tegen Spartanen met Silvan Inia in het team een lastige pot zou worden.
Het was dus ook de thuisploeg die de meeste kansen creëerden, maar het bleef bij afstandsschoten die goed door Peter werden gepakt. De verdediging stond onder grote druk maar door ons eigen spel te blijven spelen, konden we goed onder de druk door voetballen. Wat resulteerde in toch een paar goede kansen voor ons.
We gingen de rust in met een 0-0 stand.

In de kleedkamer bleef de donder speech van Dirk van Gaal uit. Effe een bakkie thee en weer het veld op. Eén tactische wissel, Pieter ging linksback ipv de verslaggever.
Spartanen was duidelijk onder de indruk van ons spel waardoor ze de tweede helft met meer pressie naar voren speelden. De beste speler van de Wognummers Inia werd ook veelvuldig in het spel betrokken. Maarja, je kan wel harder gaan lopen maar in wezen bepaalt de bal de snelheid van het spel. Daardoor lagen de ruimtes achter hun laatste linies waar goed op werd gereageerd door Marcelino. Goed lopende aanval over de linkerflank, Marcelino op de keeper af en met een mooi balletje op de meekomende Paul was het dan eindelijk de zó verdiende 0-1!
Spartanen wist het even niet meer dus vond de scheids het nodig om ze een voetje te helpen.
De ene vrije trap na de andere en ja hoor om het nog erger te maken voor ons….
Hans, de vervanger van de geblesseerde Jan ging het duel in de zestien aan, de bal werd gespeeld maar de scheids vond het vanaf de middellijn en vanuit zijn gezichtsveld een Penalty! Dirk die aan de zijlijn stond te wapperen met zijn vlag werd volledig genegeerd. Want ja het zal toch niet gebeuren dat Spartanen hier verliest. Peter stond er klaar voor, maar helaas door het ontbrekende fluitsignaal, lag de bal erin voordat hij het wist. De 1-1 was daar..
Deze wedstrijd voelt als bestolen, twee punten te weinig gekregen maar als je niet kunt winnen moet je zorgen dat je niet verliest.

Pascal

Share Button

Reacties zijn gesloten.