De Blokkers – Zwaagdijk VE2 1-1

16-11-2014

regen, regen en nog eens regen.
Da’s goed voor je gras zou je denken maar dat was bij ons niet het geval omdat we namelijk vandaag op kunstgras voetballen. Gelukkig maar omdat we volgende week de pré-kampioenswedstrijd uit tegen Spartanen spelen en die willen ons dan van die onwennige kunstmat afvegen. Dus deze bekerwedstrijd is een goede generale..

Maar liefst 14 spelers waren verzameld om naar de Blokkers te vertrekken. Dat is een behoorlijke selectie zou je zeggen, zeker als blijkt dat ‘de man van de wedstrijd’ op dat moment nog steeds thuis aan de koffie zat.

In de kleedkamer, waar een ieder aan zijn eigen voorbereiding bezig was (insiders weten waar we het over hebben), maakte Cees de opstelling bekend. de alombekende 4-3-3 opstelling met de drie P’s in de spits en 3 wissels op de bank.
Eenmaal begonnen waren het de Blokkers die feller waren in duels en dat resulteerde al snel in een tegendoelpunt. De spits van de Blokkers kreeg aan de rechterkant de bal, wist onze verdediger te verschalken en schoot de bal hard voor. De linkervleugelspits hoefde alleen nog maar tegen de bal te lopen: 1-0.
Dat was een tegenvaller omdat Zwaagdijk niet gewend is om tegen een achterstand te voetballen. Zwaagdijk blijft maar drukken om de gelijkmaker te scoren: aantal schoten op doel, meerdere corners, bijna alleen voor de keeper, niets wilde lukken.

In de rust werden we getrakteerd op limonade ipv thee en met een extran tabletje in de mond gingen we de tweede helft tegemoet. Ook daar bleek Zwaagdijk de betere partij te zijn, de Blokkers werden leeggespeeld. Dat resulteerde in veel wissels aan de kant van de Blokkers omdat het tempo van Zwaagdijk niet kon worden bijgehouden. Na een aantal mislukte voorzetten en schoten op doel was het een van de drie P’s die binnen het strafschopgebied over de knie van een Blokkerse verdediger ging: strafschop. Hierop wordt onze strafschoppenman Ted in stelling gebracht en die doet waar hij voor gekomen is en schiet de bal hard tegen het net: 1-1.

Kort samengevat was het een wedstrijd waar meer in zat en dat geeft ons hoop voor de wedstrijd aanstaande zondag tegen de Spartanen. Gezien het tijdstip kan je ook zeggen dat het nog zaterdag is…09.30 uur spelen (pfff). Maar ja, koude oorlog voeren hoort nu eenmaal in de voetballerarij.

De man die te laat was.

Share Button

Reacties zijn gesloten.