AGSV – Zwaagdijk 1 3-1

09 november 2014

Zwaagdijk trad vandaag aan voor wedstrijd nummer negen van het seizoen. Tevens de eerste wedstrijd van de tweede periode. Dit betrof een uitwedstrijd tegen AGSV in Aartswoud. Het puntental van AGSV stond voor vandaag op slechts zeven. Het bleef in de voorgaande drie wedstrijden echter wel ongeslagen. Zwaagdijk miste vandaag Ruud Groot en Ruud Ursem vanwege schorsingen en ook keeper Robertjan Jansen is nog altijd geschorst. Ruud Beers verving de positie van Ruud Groot in de spits. Walter Jansma, die de voorgaande weken als vervanger van Robertjan fungeerde, had vorige week een blessure aan de achillespees opgelopen. Glenn Water stond daarom vandaag op de goal.

Zwaagdijk wilde fel aan de wedstrijd beginnen en tegenstander AGSV meteen bij de keel grijpen. De bedoeling was dat AGSV meteen onder druk werd gezet. Zwaagdijk probeerde dit ook, maar slaagde hier niet altijd goed in. AGSV kon er zo nu en dan ook uit komen. Ze kregen dan ook enkele mogelijkheden in de eerste helft. Glenn Water keepte echter sterk en wist zijn goal in de eerste helft schoon te houden. Zwaagdijk speelde niet sterk en was te onrustig in balbezit. Wanneer Zwaagdijk de bal had veroverd werden te vaak overhaaste beslissingen genomen, waardoor er ook snel weer balverlies ontstond. Toch had Zwaagdijk ook enkele mogelijkheden gekend in de eerste helft. Ruud Beers en Nils Dekker konden af en toe op doel schieten. Ook de Aartwoudse keeper wist zijn doel echter schoon te houden.

De eerste helft ging zo gelijk op en voor beide ploegen was op die manier nog alles mogelijk in de tweede helft. AGSV leek echter scherper aan de tweede helft te beginnen dan Zwaagdijk. Al enkele minuten stond Zwaagdijk onder druk toen uiteindelijke de 1-0 binnen viel. Zwaagdijk verdedigde niet adequaat en keeper Glenn Water kwam zijn doel uit maar wist niet volledig in te grijpen, de bal kon zo in het lege doel worden gewerkt. Even later in de tweede helft werd het 2-0. Ruud Beers aarzelde te lang tijdens balbezit op het middenveld en na een foute pass kon een AGSV-speler alleen op de keeper af. Hij faalde niet. Twee heel makkelijk weggegeven goals zorgden zo dus voor een riante voorsprong voor de thuisspelende ploeg. De uiteindelijke 3-0 was eigenlijk de enige goal die uit een zelf opgezette aanval volgde. Vlak voor het einde ging ook AGSV in de fout. Na een foute pass in de achterhoede kon Nils Dekker de bal overnemen en alleen op de keeper aflopen. De 3-1 bleek er achteraf ééntje voor de statistieken.

Zwaagdijk miste vandaag de echter scherpte om de wedstrijd winnend af te sluiten. De eerste helft was gelijkwaardig, maar in de tweede helft werd de wedstrijd te gemakkelijk weggeven. Aanstaande zondag is Zwaagdijk vrij. De week erna volgt een thuiswedstrijd tegen DWB uit de Weere. Aanstaande donderdag speelt Zwaagdijk in de Goorn nog een oefenwedstrijd tegen RK EDO.

Opstelling Zwaagdijk:
Glenn Water; Jasper Buis, Hein Boon, Arjan Schouten, Korneel Neefjes; Patrick Neefjes, Rick Deken, Keir Dekker (75. Thom Goedhart), René Goedhart (65. Sven Ursem); Ruud Beers (75. Aron Verdonk), Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.