Zwaagdijk 1 – De Koog 1-3

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen De Koog. Na de blamage van vorige week had Zwaagdijk wat recht te zetten. Er was één wijziging ten op zichte van vorige week. Keir Dekker verving de geblesseerde Sven Ursem.

Zwaagdijk begon sterk aan de wedstrijd. De Koog werd vroeg onder druk gezet en daar wisten de gasten niet veel raad mee. Er kwamen ook mogelijkheden voor Zwaagdijk. Na een combinatie over links werd Ruud Groot de diepte ingestuurd. Hij kwam de zestien aan de zijkant binnen, maar net voordat hij wilde voorgeven zat er nog een been tussen van een speler van De Koog. Een paar minuten later was er een soort dezelfde situatie alleen nu leek Ruud Groot gevloerd te worden voordat hij voor kon geven. Echter de scheidsrechter vond het niet voldoende om hem op de stip te leggen. Zo was Zwaagdijk de bovenliggende partij, maar kwam De Koog op voorsprong. Na een steekbal door de verdediging van Zwaagdijk werd de bal vanuit een lastige hoek binnen geschoten. Zwaagdijk liet het er echter niet bij zitten en ging op dezelfde voet door en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Patrick Neefjes kreeg de bal mee randje zestien. De bal stuiterde omhoog en hij schoot hem prachtig binnen kant paal binnen.

Het was de bedoeling dat Zwaagdijk in de tweede helft op dezelfde voet zou verder gaan. Helaas voor Zwaagdijk gebeurde het niet. Het werd slordig aan de kant van Zwaagdijk. De spitsen werden niet meer gevonden en ook het middenveld werd over geslagen. Zo kwam De Koog meer in de wedstrijd. Zwaagdijk kreeg toch mogelijkheden om de voorsprong te komen. De grootste was voor Rick Deken. Hij had de bal voor het inkoppen uit een corner, maar helaas ging de bal over het doel heen. De Koog wist wel uit een corner te scoren. Bij de eerste paal werd de bal goed de verre hoek in gekopt. Zwaagdijk ging daarna één op één spelen om toch nog op gelijke hoogte te komen. Het was echter De Koog die scoorde. De Koog scoorde uit een prima uitgespeelde counter de 1-3.

Zo verloor Zwaagdijk de derde keer op rij, maar de eerste helft geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Zwaagdijk moet volgende week uit bij AGSV spelen. Zwaagdijk zal die wedstrijd alles moeten geven om eindelijk weer eens punten bij te kunnen schrijven.

Opstelling Zwaagdijk: Walter Jansma (85. Tom Goedhart), Jasper Buis, Arjan Schouten, Hein Boon, Korneel Neefjes, Keir Dekker, Patrick Neefjes, Rick Deken, Rene Goedhart, Nils Dekker (75. Aron Verdonk), Ruud Groot.

Jan en Afra Oudeman en Piet en Marja Aker ware de VIP’s( Piet Otsen was helaas verhinderd) . Jaap en José Ursem de balsponsors. Het was weer een mooi zonnige middag. Heerlijk om langs de lijn te staan. Helaas….. geen punten deze wedstrijd. Afra en José hebben dat waarschijnlijk al in de gaten, gezien hun gezichten op de foto!  Man of the match was Keir Dekker. Pupil Wiktor Andruszak heeft desondanks, toch een leuke middag gehad!

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.