Duinrand S – Zwaagdijk 6-4

26-10-2014
Zwaagdijk mocht vandaag spelen in Schoorl tegen Duinrand S. Een wedstrijd die zeker gewonnen kan worden op basis van de stand in de competitie. Duinrand S heeft 4 punten en Zwaagdijk 11 uit zes wedstrijden. Robertjan Jansen en Ruud Ursem zijn geschorst. Sjors Koeman en Keesjan Schouten geblesseerd. Zwaagdijk speelt dit seizoen voor de eerste keer op kunstgras.

In de eerste 10 minuten golft het spel heen en weer. Twee spelers van tegenstander Duinrand S raken op ongelukkige wijze al geblesseerd. De thuisploeg moet al twee keer wisselen. Al snel blijkt dat achter de verdediging van Duinrand S wat ruimte ligt. Op die manier is Zwaagdijk een aantal keer dreigend. Het is Nils Dekker die uit zo’n lange bal gevaarlijk is en netjes de bal langs de keeper in het doel schuift, 0-1. Zwaagdijk geeft nauwelijks iets weg en als er ingegrepen moet worden is Zwaagdijk keeper Walter Jansma oplettend. Zwaagdijk spitsen Ruud Groot en Nils Dekker frommelen de bal op karakter, nagenoeg op de achterlijn, langs diverse verdedigers van Duinrand S en de bal ligt zomaar in het netje, 0.2 voor Zwaagdijk. Verdedigend staat het bij Zwaagdijk goed. Mede door het spelen op kunstgras is Zwaagdijk aan de bal iets te onrustig. Daarnaast is de passing soms niet nauwkeurig genoeg. Toch weet Zwaagdijk de 0-3 te scoren middels Rene Goedhart. Is het zijn eerste officiële doelpunt in het 1e van Zwaagdijk? Het is de thuisploeg die uit een corner iets terug doet. De bal komt via via bij een speler van Duinrand S terecht die deze kans verzilverd. Zwaagdijk gaat rusten met een voorsprong van 1-3. Het spel is niet heel goed, maar achterin wordt heel weinig weggegeven. Daarnaast ligt voldoende ruimte achter de verdediging van Duinrand S waardoor waarschijnlijk nog voldoende mogelijkheden in het verschiet liggen.

Zwaagdijk komt gemotiveerd uit de kleedkamer. Achterin wordt soms iets te slap gehandeld, terwijl soms de bal weg moet worden geschoten. Zwaagdijk weet middels een goede combinatie Patrick Neefjes weg te sturen die deze kans verzilverd. De stand is 1-4. Even later komt Zwaagdijk speler Patrick Neefjes ongelukkig en zeker niet expres in botsing met de scheidsrechter die daardoor naar de grond gaat. Gelukkig kan de scheidsrechter de wedstrijd hervatten.

Het is wel heel vreemd dat vanaf dat moment de scheidsrechter opmerkelijk veel tegen Zwaagdijk fluit. Zwaagdijk kan bijna niets meer goed doen en onterechte gele kaarten worden uitgedeeld. De wedstrijd zou een rampzalig laatste halfuur opleveren. Een scenario die de schrijver van dit stukje nog nooit heeft meegemaakt, zelfs niet in de jongste pupillenelftallen. Zwaagdijk weet een 1-4 voorsprong uit handen te geven en gaat met een 6-4 nederlaag naar huis. Daar moeten we het voor de tweede helft maar bij laten in dit stukje.

Volgende week speelt Zwaagdijk thuis tegen De Koog van Texel.

Opstelling Zwaagdijk: Walter Jansma, Jasper Buis (65. Aron Verdonk), Hein Boon (46. Remmert Neefjes), Arjan Schouten, Korneel Neefjes, Sven Ursem, Patrick Neefjes, Rick Deken (70. Keir Dekker), Rene Goedhart, Nils Dekker, Ruud Groot

Share Button

Reacties zijn gesloten.