Zwaagdijk B1 – Purmersteijn B2 1-6

Zondag 26 oktober.
Op een mooie zondagmiddag speelde Zwaagdijk B1 met volle moed tegen Purmersteijn B2, die op dat moment boven aan de ranglijst stonden. De coaches beschikte over een volledig fit elftal . De aftrap begon om 13:15.

De scheidsrecht floot af voor het begin van de eerste helft. Zwaagdijk B1 begon goed aan de eerste helft. De achterhoede van Zwaagdijk B1 liet de eerste 5 minuten geen steek vallen, maar helaas vloog de bal na 5 minuten laag in de verre hoek erin. Al snel daarna viel de 0-2 weer een geplaatst schot. Doelman Nick Pronk was kansloos. Maar Zwaagdijk trok zich niks van het doelpunt aan en ging zelf ook op zoek naar een doelpunt. Zwaagdijk B1 begon meer aan te vallen dat zorgde voor kansen.
Van achterin werd een bal naar voren geschoten en Mike Pronk rende er achter aan. De verdedigers van Purmersteijn B2 wisten niet waar ze het zoeken moesten of Mike was er al van door met de bal en schoot de bal geplaatts in het doel, doelman kansloos. Na de 1-2 zakte Zwaagdijk B1 meer in en werd Purmersteijn B2 gevaarlijker. Na een paar goede reddingen van doelman Nick Pronk en een paar goede verdedigende acties werd het op slag van rust toch nog 1-3. Door een zwabber bal werd het verschil weer 1 doelpunt groter. De scheidsrechter floot voor het einde van de eerste helft.

Zwaagdijk B1 kwam met een goed gevoel de kleedkamers uit. Door een voorzichtig gegeven penalty Kwam Zwaagdijk B1 na tien minuten met 1-4 achter. Snel daarna werd er uit een vrije trap de 1-5 gescoord. Vervolgens was Sem Wagenmaker te laat bij een verdedigende actie en haalde een speler onderuit. Hierdoor werd hij er 5 minuten uit gestuurd. In de tijd dat Zwaagdijk met tien man stond gebeurde er vrij weinig. Net voor het einde kreeg Zwaagdijk B1 een hoekschop tegen waar de 1-6 uit viel. Door geklungel van Zwaagdijk B1 verdween de bal in de touwen. Dat was ook gelijk de uitslag. Zwaagdijk B1 was op zich hartstikke tevreden met het resultaat. Er werd gewoon heel veel strijd en lef getoond wat in andere wedstrijden nog wel eens ontbrak. Zwaagdijk B1 gaat volgende week er weer helemaal tegen aan.

Opstelling: Nick Pronk, Lars Sierag, Jan Komen, Sem wagenmaker, Mees Laan, Stan Neefjes, Koen Blom, Stan Kok, Jacco Wiering, Mark Blom, en Mike pronk.
Wissels: Thijs van Diepen, Max Jong en Dennis Vijn.

Geschreven door: Mark Blom

Share Button

Reacties zijn gesloten.