Westfriezen – Zwaagdijk VE2 2-2

Zondag 19 oktober 2014, aanvang 10.00 uur.

De hooggeklasseerde veteranen van Zwaagdijk moesten het vandaag met een temperatuur van 19 graden  opnemen tegen de veteranen van Westfriezen.  Het gebeurde  op het heilige kunstgras van Westfriezen, voor ons geen voordeel. De selectie was 13 man sterk. De man met zijn eigen vlag was niet aanwezig. Deze gaf de voorkeur om elders  in (Engeland) de lijnrechters te zien vlaggen. Hij was bij de wedstrijd van Everton tegen Aston Villa. (Dirk ik hoop dat je hebt genoten).

De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Zwaagdijk was beter en had ook enkele kleine kansjes.  Maar met kunst en vliegwerk wisten de veteranen van Westfriezen  ons van het scoren af te houden.  Het was uiteindelijk de blanke Manu, die het net deed bollen.  Een prachtige voorzet van de Amerikaan, (Hans  was even vier weken op vakantie geweest om  op krachten te komen)  Hij gaf de bal voor en het was Manu, die de bal hard in doel kopte.

Diezelfde Manu had de kans om Zwaagdijk op 0-2 te zetten. Een mooie steekbal op het middenveld  van Pirlo, Pelle die randje zestienmeter  de overstap maakte en Manu die daardoor alleen op de keeper  af kon gaan en rustig de bal in doel kon schuiven. Keeper al op het verkeerde been. Maar alles wat Manu daarna deed, deed hij niet goed. Hij zag de vrijstaande Pelle meelopen en legde de bal  zo sociaal als hij is af op Pelle. Echter was deze bal niet goed. De verdediger wist er tussen te komen. Weg kans, weg 2e doelpunt en een hoop gemopper. Gelukkig floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. In de rust een donderpreek van Cees. Manu, werd nog even op zijn fout gewezen.

Na de rust een beter Westfriezen.  Zwaagdijk kwam niet meer onder de druk vandaan.  Westfriezen speelde alles of niets. Dit leidde als snel tot de 1-1 en ook nog de 2-1. Zwaagdijk wist het niet meer. We kwamen niet meer in ons spel.  Wat nu???????????

Toch maar weer een wissel. De licht geblesseerde Pelle, die er met de rust uit was gegaan  werd weer in het veld gezet voor de geblesseerde Cees.   Zwaagdijk  toch weer op jacht naar de gelijkmaker.

Het was de vermoeide laatste man die nog maar eens naar voren ging. Een pass op  Manu, die de bal weer terug legde op de opkomende Jaap. Die dezelfde bal door delucht gaf op Manu, die de bal controleerde op het bovenbeen en uit stand op et doel van Westfriezen schoot. Keeper kansloos, Zwaagdijk op 2-2.  Het kon dus nog.  Maar Pelle, had het geluk niet aan zijn zijde. Pieter, probeerde het ook nog maar helaas. Het was uiteindelijk  Westfriezen  die de winst naar zich toe kon trekken. Maar ook deze man deed vooraf alles goed maar bij de afronding  liet hij zijn ploeg in de steek. Uiteindelijk toch  een winstpunt voor  Zwaagdijk.  Achteraf toch nog tevreden met een punt maar drie punten hadden er zeker  ingezeten. We hebben als team  twee dure punten laten liggen.   Volgende week thuis tegen Holandia.  Dan moet het gewoon beter willen we om de bovenste plaatsen meedraaien.

Manu off the match.

Share Button

Reacties zijn gesloten.