Zwaagdijk – St George 0 – 4

12 oktober 2014

Zwaagdijk trad vandaag aan voor de zesde wedstrijd van het seizoen. Dit betrof een thuiswedstrijd tegen Sint George uit Spierdijk. Met twee gelijke spelen en drie overwinningen was Zwaagdijk, voor vandaag, nog ongeslagen. St George wist tot nu toe echter alles nog te winnen en gaat fier aan kop in de vijfde klasse A. Zwaagdijk kon voor vandaag zijn borst dus nat maken. Keesjan Schouten en Sjors Koeman waren er vandaag, vanwege blessures, niet bij. Korneel Neefjes en Sven Ursem waren de vervangers.

Zwaagdijk begon fel aan de wedstrijd. Het zette St George meteen vast en de spierdijkers wisten moeilijk onder deze druk vandaan te voetballen. Zwaagdijk was even dichtbij een goal, toen een goed genomen vrije trap van Ruud Ursem leek binnen te worden gelopen door Rick Deken. Naarmate de eerste helft vorderde nam de Zwaagdijkse druk echter wat af. Sint George wist er enkele keren uit te komen. Vooral de snelle linksbuiten bleek gevaarlijk in de omschakeling. De eerste kans die St George kreeg was meteen een doelpunt. Via een aanval over rechts kwam de bal bij een Sint George aanvaller terecht. Deze wist Sven Ursem te verschalken en schoot de 0-1 op het scorebord. Zwaagdijk wist in de eerste helft verder geen kansen te creëren. Af en toe werden aardige aanvallen opgezet maar de beslissende pass of voorzet ontbrak. Sint George speelde de hele wedstrijd al heel compact en goed georganiseerd. Het gaf daardoor eigenlijk niets weg.
Meteen na rust leek de organisatie van Sint George even niet op orde. Vanaf de aftrap zocht Zwaagdijk meteen de weg naar voren. Sven Ursem ging diep op rechts en wist na een goede actie Nils Dekker in de zestien aan te spelen. Nils kon de bal echter niet vol raken en zijn schuiver ging voorlangs. Meteen een grote kans in de tweede helft en dit gaf Zwaagdijk hoop. Net als in de eerste helft, had St George het weer moeilijk in de beginfase. Een slechter moment voor de ongelukkie 0-2 kon dan ook niet bestaan. Na een aantal ingrepen in de Zwaagdijkse verdediging viel de bal telkens weer voor een Sint George-speler. Zwaagdijk kon de bal niet wegwerken en in de scrimmage belande de bal goed voor een Sint George-aanvaller en deze wist te scoren. Een domper voor Zwaagdijk. Niet veel later werd de dag echter nog zuurder. Twee rode kaarten werden in korte tijd geïncasseerd. Keeper Robertjan Jansen kreeg rood toen hij zijn doel uitkwam om een bal weg te werken. Hij miste echter de bal en de speler werd ondersteboven gelopen. Een rode kaart en vrije trap was het gevolg. De vrije trap werd vervolgens de verre hoek ingeschoten en zo was de 0-3 een feit. Vlak erna kreeg Ruud Ursem nog rood voor natrappen. Zwaagdijk moest de rest van de wedstrijd met negen man verder. De rest van de wedstrijd probeerde Zwaagdijk alleen nog maar een monsterscore te voorkomen. Één goal werd vlak voor tijd nog geïncasseerd. Zo stond met 0-4 de eindstand op het scorebord.
Een zure middag voor Zwaagdijk. Verliezen van de koploper is geen schande. Zwaagdijk heeft vandaag ook zeker geen wanprestatie op de mat gelegd. De twee rode kaarten en de schorsingen die deze met zich meebrengen zijn echter zeer vervelend. Zwaagdijk speelde, op het moment dat de kaarten werden geïncasseerd, immers al een wedstrijd met weinig zicht op een goede einde. De selectie is echter groter dan elf man en de schorsingen kunnen dan ook worden opgevangen. Volgende weekend is Zwaagdijk vrij en de week erna is er weer kans om de zure nasmaak van deze wedstrijd te doen vergeten. Zwaagdijk speelt dan een uitwedstrijd tegen Duinrand S.
Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Hein Boon, Arjan Schouten, Rick Deken, Korneel Neefjes (70. René Goedhart); Sven Ursem, Patrick Neefjes, Ruud Ursem, Keir Dekker (65. Jasper Buis); Ruud Groot, Nils Dekker (75. Aron Verdonk).

Share Button

Reacties zijn gesloten.