Zwaagdijk B1 – Spirit B3 7-2

Zondag 5 oktober

Vandaag moest de B1 van Zwaagdijk het opnemen tegen Spirit B3 uit Hoogkarspel. Iedereen was aanwezig met uitzondering van Thijs van Diepen en Max Jong. Iedereen had er zin in. Na 3 wedstrijden nog geen punten behaald te hebben wilden we vandaag onze eerste 3 punten behalen. De wedstrijd begon om 13:15 op het A veld.

De fluitsignaal klonk en de wedstrijd was officieel begonnen. Zwaagdijk begon meteen met het offensief. Na vijf minuten spelen op de helft van de tegenstander was het uiteindelijk toch raak. Jan kreeg een mooie dieptebal die hij vervolgens goed in het doel tikte. De eerste helft verliep voorspoedig. Zwaagdijk had de overmacht, maar was er was geen groot verschil in vaardigheden. Stan Kok en Jacco Wiering stonden altijd goed vrij op het middenveld waardoor er veel kansen gecreëerd konden worden. Jammer genoeg gingen ze er niet allemaal in, maar in het verloop van de wedstrijd scoorden Jacco Wiering en Jan Komen beiden nog 1 doelpunt waardoor het 3-0 stond. De verdediging van Zwaagdijk dacht te coulant over het verdedigen en dat werd ook meteen afgestraft. Door een communicatiefout tussen Mees, Sem en Nick kreeg Spirit toch nog een schot op doel die er goed in zat. Vlak na het doelpunt van Spirit luidde het fluitsignaal en was de eerste helft dus af.

Het fluitsignaal klonk weer en de tweede helft was begonnen. Spirit was een stuk feller geworden. Zwaagdijk moest de eerste paar minuten even de verdediging in, maar we herpakten onszelf en het lukte weer om in de aanval te gaan. Er werd een tijd niet meer gescoord ondanks dat Zwaagdijk een zee van kansen kreeg. Nadat Stan Kok weer het veld in mocht gingen er eindelijk weer wat ballen het doel van Spirit in. Door wat geklungel in de verdediging had Spirit toch weer een doelpunt kunnen maken. De verdediging van Zwaagdijk sterkte weer wat aan en Spirit kreeg geen kans meer om te scoren. We kregen heel veel kansen, maar ik was er niet altijd van overtuigd of we ze wel wilden scoren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 7-2 voor Zwaagdijk. Jan Komen en Jacco Wiering hadden er allebei 3 gemaakt en Stan Kok had er ook 1 gemaakt.

We hebben eindelijk de winst behaald! De eerste 3 punten zijn binnen en er zullen er als het goed is nog veel volgen!

Opstelling: Nick Pronk, Mees Laan, Stan Neefjes, Lars Sierag, Mark Blom, Jacco Wiering, Stan Kok, Mike Pronk, Koen blom en Jan Komen

Invallers: Sem Wagemaker en Bauke Post

Share Button

Reacties zijn gesloten.