Sint Boys – Zwaagdijk 1-4

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen Sint Boys. Sint Boys had voor deze wedstrijd nog maar 3 punten gehaald, dus Zwaagdijk ging als favoriet dit duel in. Bij Zwaagdijk was Arjan Schouten terug in het team na een blessure en ook Ruud Groot stond deze week weer in de basis.

Het was de bedoeling van Zwaagdijk om Sint Boys vroeg vast te zetten, maar daar slaagde Zwaagdijk niet erg in. Het eerste half uur was dan ook erg rommelig van beide kanten. Er kwamen voor beide ploegen geen kansen. Zwaagdijk kwam wel na een half uur op voorsprong. Door goed doorjagen van Ruud Groot verspeelde de laatste man van Sint Boys de bal aan hem. Zo kwam hij alleen voor de keeper te staan. Ruud Groot hield het overzicht en speelde de goed meegelopen Nils Dekker aan die de bal er beheerst inschoot. Na de 0-1 voor Zwaagdijk werd het spel aan Zwaagdijkse zijde beter. Zwaagdijk wist het overwicht net voor rust nog uit te drukken in een goal. Uit een corner van Ruud Ursem kopt Ruud Groot de bal hard binnen. Zo ging Zwaagdijk met een 2-0 voorsprong de rust in.

Zwaagdijk was na rust ook nog de bovenliggende partij en na 15 minuten in de tweede helft kwam de 0-3 op het scorebord. Nadat Rick Deken een bal op doel gekopt had in de zestien meter uit een vrije trap werd de bal niet goed verwerkt door Sint Boys. Bij het uitverdedigen door Sint Boys wordt de bal tegen een speler van Sint Boys aangeschoten en beland hij in het doel. Na de goal werd het slordiger aan de kant van Zwaagdijk en kwam Sint Boys wat beter in de wedstrijd. Het was echter Zwaagdijk die scoorde. Rene Goedhard lag de bal prachtig met een stiftbal achter de verdediging en zo kon Ruud Groot alleen op de keeper af. Hij ging langs de keeper en ronde beheerst af. Sint Boys wist echter ook nog te scoren. Nadat ze eerder een opgelegde kans hadden laten liggen door een bal voor leeg doel over te schieten. Was het uiteindelijk uit een corner wel raak. Zo eindigde de wedstrijd in 1-4.

Zo worden er weer 3 punten bijgeschreven bij Zwaagdijk en stijgt de ploeg na een 3e plaats op de ranglijst. Het spel moet echter wel beter zijn aankomende week als de koploper Sint George op bezoek komt.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Hein Boon, Arjan Schouten, Keesjan Schouten, Sjors Koeman (70. Korneel Neefjes), Patrick Neefjes, Rick Deken (65. Rene Goedhard), Ruud Ursem (75.Remmert Neefjes), Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Groot.

Share Button

Reacties zijn gesloten.