Zwaagdijk – Kaagvogels 3-3

28-09-2014

Zwaagdijk speelt vandaag thuis tegen Kaagvogels. Een ploeg met 0 punten uit drie wedstrijden terwijl Zwaagdijk 7 punten uit drie wedstrijden heeft. Zwaagdijk is echter gewaarschuwd, want in de beker werd nog verloren van het team uit Kolhorn met 2-1. Het team is weer completer dan vorige week. Hein Boon, Sjors Koeman, Ruud Beers en Keesjan Schouten zijn weer terug en staan in de basis. Ruud Groot is net terug van vakantie en begint op de bank. Rick Deken en Arjan Schouten zouden vandaag geen minuten maken om meer te herstellen van lichte blessures.

Zwaagdijk begint moeizaam aan de wedstrijd. Het zijn de bezoekers die feller in de duels zijn. Daarnaast heeft Zwaagdijk niet voldoende grip op de bewegende spelers van Kaagvogels. Zwaagdijk komt er af en toe uit middels counters. Het eerste kwartier komen we zonder kleerscheuren door, maar er zijn regelmatig mogelijkheden voor Kaagvogels. Na zo’n 20 minuten weet Kaagvogels dit om te zetten in een doelpunt. Over de rechterflank komt men door en wordt de bal voorgegeven. Een speler van Kaagvogels weet de bal goed te behandelen en maakt de 0-1. Zwaagdijk lijkt vervolgens wat scherper te worden en is een aantal maal dreigend. Een onhandige overtreding van Kaagvogels  betekent een penalty voor Zwaagdijk. Ruud Ursem weet deze kans te verzilveren en zo is het 1-1. Helaas krijgt Kaagvogels vlak voor rust een terechte penalty die prima wordt ingeschoten. De ruststand is 1-2. Waar de trainer van Kaagvogels vrij veel geluid maakt in de kleedkamer is het bij Zwaagdijk met name stil. Vlak voor de tweede helft worden nog een aantal punten besproken. Zwaagdijk beseft dat het uit een ander vaatje moet tappen, dan kan deze wedstrijd zeker winnend worden afgesloten.

Zwaagdijk begint dan ook sterk aan de tweede helft. Helaas zorgt de eerste counter van Kaagvogels direct voor de 1-3. Achterin wordt op buitenspel gestapt, maar helaas ging er iets mis waardoor de spits van Kaagvolgels alleen voor de keeper komt te staan. Na zo’n 25 minuten is het Zwaagdijk die over links goed door de verdediging van Kaagvogels komt. Ruud Ursem weet Ruud Beers te vinden die prima binnenschiet, 2-3.  Vervolgens is er een vreemde situatie bij de aftrap van Kaagvogels. De spits lijkt naar de mening van de scheidsrechter verkeerd te staan. Er komt een discussie waardoor deze speler geel krijgt. De discussie gaat door en vervolgens krijgt hij z’n tweede gele kaart. Waar Zwaagdijk thuis tegen Bergen een vreemde rode kaart kreeg is het nu de tegenstander van Zwaagdijk. Zwaagdijk gaat op jacht naar de 3-3. Zwaagdijk is dreigend en krijgt voldoende mogelijkheden. Helaas duurt het lang voordat de 3-3 op het scorebord komt. Nils Dekker weet na een goede actie de 3-3 binnen te schieten. De laatste paar minuten lukt het niet de 4-3 op het scorebord te zetten.

Een onverwacht puntverlies voor Zwaagdijk gezien de ranglijst vóór deze wedstrijd. De eerste helft was niet goed genoeg. De tweede helft was gelukkig wat beter. We zijn met z’n allen weer wakker dat niets vanzelf gaat en dat iedere wedstrijd lastig kan zijn als je zelf niet voldoende thuis geeft. Tegen deze tegenstander hadden we echt geen punten hoeven te verliezen. Volgende week kan Zwaagdijk zich in een uitwedstrijd revancheren tegen Sint Boys uit Sint Maarten.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Korneel Neefjes (75. Jasper Buis), Hein Boon, Keesjan Schouten (65. Ruud Groot), Sjors Koeman (30. Rene Goedhart),  Sven Ursem, Patrick Neefjes, Ruud Ursem, Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Beers

 De man of the match,Ruud Beers kreeg afgelopen zondag de bloemen uitgereikt van onze vip dames Penny en Maaike en ze wilden graag met hem op de foto!Ruud Beers (2)

Ruud Beers (1)

Share Button

Reacties zijn gesloten.