SRC B1 – Zwaagdijk B1 5-3

Zondag 28 september.

Op deze bewolkte zondag stond de wedstrijd Zwaagdijk B1 – SRC B1 op het programma. Een wedstrijd in de onderste regionen van de 3e Klasse 02. Met een lichtelijk gehavend elftal (Mark Blom geblesseerd, een lichtelijk griepende Dennis Vijn en Mees Laan met liesklachten) vertrok de B1 om half 11 naar Schagen.

Na een vrij late aankomst was er nog weinig tijd voor de warming up en de rondo’s. Beide ploegen begonnen de wedstrijd met de insteek om te winnen. Beide ploegen hadden kansen en er werd van beide kanten goed gespeeld. Zwaagdijk kwam al een keer goed weg, maar even later was het toch raak. Door een defensieve fout kwam de bal bij de spits van SRC die koelbloedig afrondde (1-0). Na deze domper richtte Zwaagdijk zich op en ging opzoek naar de gelijkmaker. Nadat onder meer Jan Komen meerdere malen op de keeper was gestuit kwam het doelpunt er toch. Na een goede corner van Jan Komen kopte Jacco Wiering genadig hard binnen       (1-1). Zwaagdijk ging hierna opzoek naar de voorsprong. Na een goed opgezette aanval kwam deze er ook. Jan Komen kreeg de bal diep gespeeld en ging op de keeper af, hield het overzicht en speelde de bal af op Mike Pronk die goed was meegelopen (1-2). Nadat Nick Pronk enkele reddingen had gemaakt viel ook nog de 1-3. Na een goede dieptebal van Koen Blom schoot Jan Komen de bal met gevoel over de te ver uitgekomen keeper van de tegenpartij (1-3). Met een goed gevoel en een riante voorsprong ging Zwaagdijk de rust in.

Met een startende Dennis Vijn die de geblesseerd uitgevallen Mees Laan verving begon de 2e helft. SRC klapte er fel op. Al snel stond het door een harde knal (2-3). Met een overwicht ging SRC opzoek na de gelijkmaker. Na een overtreding van Zwaagdijk kwam deze er ook. SRC schoot de vrije trap met behulp van de lat binnen (3-3). Na deze gelijkmaker moest Zwaagdijk weer op zoek naar de goal. Hierdoor ontstonden er ruimtes waarvan SRC profiteerde. Na een goed opgezette aanval werd het dan ook (4-3). Zwaagdijk probeerde met diepteballen Jan Komen nog in stelling te brengen, maar dit mocht niet baten. Het werd zelfs nog 5-3.

Na deze blamage staat Zwaagdijk B1 na 3 wedstrijden op een teleurstellende 12e plaats. Volgende week spelen we tegen Spirit B3, dat tevens laatste staat. In deze wedstrijd hopen wij de 3 punten thuis te houden.

Basis opstelling:

Nick Pronk, Max Jong, Mees Laan, Sem Wagenmaker, Lars Sierag, Bauke Post, Jacco Wiering, Stan Kok, Koen Blom, Mike Pronk en Jan Komen.

Invallers: Thijs Van Diepen, Stan Neefjes en Dennis Vijn.

Geschreven door: Koen Blom.

Share Button

Reacties zijn gesloten.