KGB – VE2 3-0

Platte kar, voorlopig weer in de schuur

Vol verwachting gaat Veteranen 2 naar KGB, voor het eerst niet als underdog.

KGB zal toch ook wel weten dat doelpuntenmachine op volle toeren draait daar in Zwaagdijk.

En terecht niet alleen de doelpunten maar ook het spel was om aan te zien en het vertrouwen groot, zo groot zelfs dat we eigenlijk een wisseltje te kort hadden maar dat lossen we wel op wat kan ons gebeuren, nou genoeg.

Allereerst de tegenstander KGB, met 1 verloren wedstrijd konden zij een verliespartij niet veroorloven, zelfs de voor het leven geschorste Henny W. werd van stal gehaald.

Hun coach had de lessen van Louis tijdens de WK goed in zich op genomen en toverde een ware 5-3-2 systeem uit zijn hoed en waar wij met ons vertrouwde 4-3-3 tekort aan aanvalskracht hadden.

De 3 P`s van Zwaagdijk waren ook niet in topvorm, Pelle 1, nachtdienst gehad 2 uur geslapen, Pelle 2 dronken geweest, 2 uur geslapen en een schrammetje van vorige week en Pieter die voor het eerst zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstanders.

Het middenveld liep zich stuk tegen het goed compact spelend KGB, en de inschuivende Jaap kon de ballen niet kwijt en moest diverse pirouettes maken om de ruimte te vinden om Zwaagdijk aanval te voeden. Dan komt het op geluk aan en dat had KGB meer dan wij,  een bal die slecht werd weg gewerkt beland voor een KGBer en scoorde mooi precies tussen de graaiende handjes van Peter die net zijn doel verkleinde.

Een paar minuutjes later weer een bal verloren en weer dacht een KGBer schieten maar, en ja hoor buiten bereik van Peter ging de bal tegen de lat en wie stond daar? Ja wel, een kluns van een spits die niks kon maar wel scoorde 2-0. De KGBers vol ongeloof en de Zwaagdijkers met de koppies naar beneden. De koek was nog niet op voor de rust, na een goede aanval maakte KGB een eind aan de Zwaagdijker droom en counterde mooi naar een 3-0.

Onder de rust toch proberen de moed er in te houden, positief blijven enz enz. Cees voor de leeg gespeelde Pelle 2 en een goede 2e helft spelen

De 2e helft was amper begonnen of de 1e bal kwam al tegen de Zwaagdijker lat, en toen even later de spits (die niks kon) in buitenspel positie Peter testte, wisten de Zwaagdijkers dit word een verlies partij de platte kar kan weer in de garage. Positief dat we bleven voetballen, vechten voor een doelpuntje.

Gelukkig kwamen er nog enkele supporters die speciaal voor opa Dirk kwamen, lekker in de weg lopen het maakte Dirk niets meer uit, leuk dat die gassies er zijn.

Op eens waren die gassies Opa kwijt,  hij was ingevallen voor de geblesseerde Jan en laat die Dirk nou toch een kans krijgen op een fantastische voorzet van Pieter en die toch missen.

Verklaring van Dirk was dat hij het niet kon maken,  ten opzichte van de andere spelers om direct te scoren, terwijl de andere spelers daar dik 50 minuten geen deuk in een pakkie boter konden trappen. Maar hij had hem graag gemaakt en dan trots tegen zijn kleinkinderen kunnen vertellen dat opa op 60 jarige leeftijd scoorde en daar waren jullie bij.

Jaap werd de man van de wedstrijd maar heeft zichtbaar moeite met de computer,  de hele wereld bestaat uit www. nl, het is duidelijk Jaap, het is niet jouw wereld, maar we zagen jouw met Jose op het piano krukkie achter de PC zitten, jij dicterend en Jose typen.

Rest ons deze terechte nederlaag goed te verwerken, er is nog geen man over boord en we krijgen nog kansen om de platte kar uit de schuur te halen.

De inval m.o.m. opa en kansen misser

Share Button

Reacties zijn gesloten.