Zwaagdijk B1 – Wherevogels B3 3-4

Zondag 21 September

Vandaag moest de B1 van Zwaagdijk tegen Wherevogels B3. Bijna iedereen was er behalve Trijntje Laan, Anna Wittenberg en Max Jong. We hadden er zin in en wilden winnen! Het beginsignaal klonk om 13:15.

We begonnen aan de wedstrijd. Wherevogels moest aftrappen en het ging eigenlijk gelijk aan elkaar op. We merkten wel dat het grote ruige jongens waren. Na de eerste paar minuten gingen het goed. Toen kwam de pass van achter naar Jan Koomen toe die naar het doel toe rende met Jacco Wiering achter hem. Jan Koomen schoot en de keeper hield hem. Maar de bal ketste weg en Jacco Wiering kon hem er toen in schieten!! Het stond 1-0. We hadden goede moed. De volgende minuten ging het weer op en neer qua balbezit, maar gebeurde er niks. Toen kwamen de Wherevogels er door heen en door een wegwerk foutje van de achterhoede stond het weer 1-1.

Maar Zwaagdijk gaf niet op en we kregen een vrije trap, want Lars Sierag werd onderuit gehaald. Mees Laan schoot de bal diep op Jan Koomen en die zag de keeper iets uit zijn doel staan en schoot hem precies over de keeper heen. Wat een mooi doelpunt. En Zwaagdijk stond weer voor met 2-1. Na de aftrap ging het weer gelijk op. Beide partijen speelden goed over en dat ging zo door heen en weer, maar geen grote kansen. Toen brak Wherevogels door en scoorde ze de 2-2. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Vlak daarna klonk het fluitsignaal. Het was rust met een stand van 2-2.

Het fluitsignaal klonk weer en de tweede helft was begonnen. Het ging weer gelijk op alleen het spel werd ruiger. Het ging nog goed rond aan allebei de kanten. Alleen Wherevogels kwam dichtbij het doel maar die werd weggewerkt. De bal kwam bij Mark Blom terecht en die schoot hem diep naar Jan Koomen en die sprintte als een gek erachter aan en die scoorde dan ook de 3-2. Het voetbal van Zwaagdijk kakte een beetje in het werd slapper en de Wherevogels juist harder dus er volgde vrij snel een doelpunt achterna. Het stond weer 3-3. We moesten ons koppie er bij houden en gingen er weer vol voor. Er werd weer gevoetbald. De bal kwam bij Jacco Wiering via een actie met Stan Kok en Jacco Wiering schoot heel hard alleen de keeper raakte hem net een beetje aan waardoor de bal op de lat kwam. Daarna ging het weer gelijk op. De wherevogels brak door en Stan Neefjes ging in duel en stopte de bal, alleen net iets te ruig en het was een vrijetrap voor de Wherevogels en die ging er met een beetje geluk in. Het stond 3-4 en dat was het nog lang tot Mees Laan uitviel door een lies blessure en het werd iets chaotischer achter, maar ze hielden het goed dicht. Er viel nog een buitenspel doelpunt voor de Wherevogels. En snel daarna was het eindsignaal.

Zwaagdijk heeft hard gevochten alleen het is niet gelukt. We hebben met 3-4 verloren.

Opstelling: Nick Pronk, Mees Laan, Stan Neefjes, Bauke Post, Dennis Vijn, Stan Kok, Mark blom, Mike Pronk, Koen Blom, Jacco Wiering en Jan Koomen.

Invallers: Lars Sierag, Sem Wagemaker, Thijs van Diepen

 

Geschreven door: Mees Laan

Share Button

Reacties zijn gesloten.