Callantsoog – Zwaagdijk 1 – 5

21 september 2014
Zwaagdijk trad vandaag aan voor alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Dit betrof een uitwedstrijd aan de kust tegen Callantsoog. Zwaagdijk was vóór vandaag, met vier punten uit twee wedstrijden, nog ongeslagen. Veel afwezigen waren er vandaag ten opzichte van de vorige weken. Ruud Groot is op vakantie. Hein Boon en Sjors Koeman deden mee aan de Dam-tot-Damloop en Keesjan Schouten was geblesseerd. Ook Sven Ursem was licht geblesseerd en begon op de bank. Arjan Schouten was nog niet geheel fit maar deed vandaag wel voor het eerst weer mee.

In de openingsfase was het Callantsoog die iets meer van het balbezit had zonder daar heel gevaarlijk van te worden. Zwaagdijk kon er enkele keren snel uitkomen omdat Callantsoog telkens veel ruimte achter zijn verdediging prijs gaf. In zo een uitval kreeg Nils Dekker al enkele mogelijkheden maar hij wist het net nog niet te vinden. Zijn broer Keir, lukte dit even later wel. Hij werd aan de rand van de zestien aangespeeld en kon alleen doorlopen op de keeper. Hij faalde niet en scoorde de 0-1. Dit voortvarende begin werd snel teniet gedaan toen de scheidsrechter, na een duikeling van de Callantsoog-aanvoerder, een penalty besloot te geven. Gelukkig voor Zwaagdijk belandde deze strafschop op de lat. Niet veel later wist Zwaagdijk de score te verdubbelen. Aron Verdonk jaagde na een diepe bal vanaf het middenveld goed door op de vijandige verdedigers. Zo kwam de bal uiteindelijk bij Nils Dekker te recht, die de bal met rechts de korte hoek in knalde. Vlak voor rust wist zijn broer Keir er zelfs 0-3 van te maken. Na een steekbal van Patrick Neefjes kon Keir opnieuw alleen op de keeper af en wederom schoot hij raak.

In de rust werd er op gehamerd dat Zwaagdijk weer geconcentreerd en fel moest beginnen aan de tweede helft. Callantsoog zal gebrand uit de kleedkamer komen en ondanks de 0-3 voorsprong wist Callantsoog toch af en toe ook mogelijkheden te creëren. Sven Ursem kwam in de tweede helft in de ploeg en verving Jasper Buis. In de tweede helft begon Callantsoog even als de sterkere ploeg. Het wist af en toe gevaarlijk te worden en Zwaagdijk had het even moeilijk. Het was ook aan de sterk keepende Robertjan Jansen te danken dat de nul lang op het scorebord bleef staan. Ook in de eerste helft redde hij immers al een paar keer sterk. Toen Zwaagdijk later een penalty kreeg, nadat Ruud Ursem in de zestien werd gevloerd, leek de wedstrijd gespeeld. Ruud Ursem schoot de penalty namelijk binnen en zo was de stand 0-4. De nul werd uiteindelijk toch niet gehouden. Uit een corner wist Callantsoog toch nog de eer te redden. Hiermee was de scoringsdrift nog niet voorbij. Ruud Beers wist uiteindelijk de laatste treffer te maken. Eerder op de dag liep hij nog de Dam to Damloop uit en even later mocht hij nog twintig minuten invallen om de laatste treffer binnen te schieten.

Zwaagdijk wist zo goed voor de dag te komen, ondanks de vele afwezigen. De vele jonge jongens in het team wisten het vandaag goed op te pakken en zo werden drie punten meegenomen vanuit Callanstoog. Zwaagdijk blijft op deze manier goed meedraaien in de vijfde klasse A. Het bezit momenteel de derde plaats. Volgende week speelt Zwaagdijk een thuiswedstrijd tegen Kaagvogels. In de voorbereiding van dit seizoen verloor Zwaagdijk nog een bekerwedstrijd van deze tegenstander. Zwaagdijk zal deze keer uit zijn op revanche.
Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Japser Buis (46. Sven Ursem), Arjan Schouten (75. Ruud Beers), Rick Deken (65. Remmert Neefjes), Korneel Neefjes; Aron Verdonk, René Goedhart, Patrick Neefjes, Keir Dekker; Ruud Ursem, Nils Dekker.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.