Zwaagdijk – Bergen 1-1

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen Bergen. Bergen wordt gezien als een sterke ploeg die mee gaat doen om de prijzen. Er was deze week een basisplaats voor Sven Ursem, waardoor Aron Verdonk op de bank plaats nam naast René Goedhart een Ruud Groot.

In het begin van de wedstrijd zijn de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Het zijn de bezoekers die de eerst mogelijkheid krijgen. Er komt een steekbal richting de linksvoor van Bergen die niet twijfelt en op doel schiet. Keeper Robertjan Jansen weet echter de bal licht aan te raken en de bal gaat er onderkant lat uit. Daarna is het Zwaagdijk die wat meer initiatief neemt en de eerste de beste mogelijkheid gelijk benut. Ruud Beers geeft de bal in de diepte mee aan Keir Dekker, die zoekt de achterlijn een geeft hem goed voor op Ruud Ursem. Die de bal in één keer uit de lucht in de verre hoek schiet. Zwaagdijk blijft daarna aandrukken. Zo krijgt Rick Deken randje zestien de bal voor zijn voeten na slordig uitverdedigen van Bergen. Hij raakt de bal net niet lekker waardoor deze net langs de paal gaat. Ook Bergen blijft gevaarlijk. Nadat een vrije trap voor het doel gegooid is eindigt de bal in het Zwaagdijk doel, maar helaas voor Bergen stond de desbetreffende speler buitenspel. Ook Zwaagdijk scoort nog in de eerste helft, maar ook dit doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft gaat op dezelfde voet verder als de eerste. Zwaagdijk heeft een licht overwicht, maar tot grote kansen komt het niet. Alleen het overwicht van Zwaagdijk duurt niet lang in de tweede helft, omdat Ruud Groot zijn tweede gele kaart ontvangt en mag vertrekken. Het is een dubieuze tweede gele kaart. Ruud Groot gaat na zijn blessure behandeling het veld weer in met, volgens iedereen in en naast het veld, toestemming van de scheidsrechter. Echter als die hem ziet fluit hij af en geeft hem meteen geel. Zo moet Zwaagdijk met nog een half uur te spelen verder met tien man. Zwaagdijk komt erg onder druk te staan, maar weet zich knap staande te houden.

Het doelpunt valt echter wel. De bal wordt uit een corner door Bergen binnen gekopt. Bergen gaat op zoek naar de overwinning en krijgt daar ook de mogelijkheden voor. Zo weet Jasper Buis een doelpunt te voorkomen door zich er nog net op tijd voor te gooien en de bal een meter voor de lijn tegen houdt. Ook Sven Ursem weet nog een keer net een bal te blokken voordat de bal richting het doel gaat. Zo lukt het Bergen niet meer om te scoren en eindigt de wedstrijd in 1-1

Zo blijft Zwaagdijk dit seizoen nog ongeslagen en met elf man had Zwaagdijk misschien wel twee punten extra gehad. Het was echter een goede teamprestatie waarop je kan verder bouwen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Callantsoog.

Opstelling Zwaagdijk:  Robertjan Jansen, Jasper Buis, Hein Boon, Keesjan Schouten, Sjors Koeman (40. Ruud Groot), Sven Ursem, Patrick Neefjes, Rick Deken, Keir Dekker, Ruud Beers (70. René Goedhart), Ruud Ursem (85. Aron Verdonk)

Share Button

Reacties zijn gesloten.