Always forward B5 – Zwaagdijk B1 3-2

Zondag 14 september.

Zwaagdijk B1 mocht vandaag zijn eerste competitie wedstrijd spelen tegen Always forward B5. Iedereen was aanwezig behalve Bauke Post en Sem Wagenmaker, want hij was nog steeds geblesseerd. De wedstrijd begon om 14.30. We gingen met vol goede moed heen.

Na de warming up begon de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren Zwaagdijk en Always Forward aan elkaar gewaagd. Tot dat Mark Blom een geweldige diepte pass gaf op Jan Komen die kapte zijn verdediger uit. Jan die schoot van een afstand op doel en scoorde 0-1. Maar toen dacht de verdediging van Zwaagdijk er te makkelijk over en stond het binnen een paar minuten alweer 1-1. Toen waren de teams een heel tijdje aan elkaar gewaagd. Maar toen kwam er een hoge diepte pass van Always forward en hij kwam in de kluts op de hand van Max Jong en de scheidsrechter gaf een penalty. Heel Zwaagdijk dacht dit wordt de 2-1 maar nee de keeper Nick Pronk maakte een geweldige redding dus het stond  gewoon nog 1-1. Tot aan het fluit signaal van de rust waren er aan beide kanten geen grote kansen meer geweest.

In de rust kregen we wat te drinken en werd de hele eerste helft doorgenomen. De wissels werden ook bekend gemaakt. Toen kwam de scheids ons ophalen voor de tweede helft van de wedstrijd. Zwaagdijk ging met vol goede moed de tweede helft in.

Het fluitsignaal klonk en de tweede helft was begonnen. Zwaagdijk begon heel sterk Jan schoot na 5 minuten op de lat. Daarna zakte Zwaagdijk weer in en creëerden geen kansen meer. Tot dat Always forward een terug speel bal gaf op de keeper. Koen Blom en Jan gingen samen heel goed druk zetten en de keeper wist het niet meer en speelde de bal zo in Jan zijn  voeten en die trapte de bal in het doel 1-2. Daarna gebeurde er heel lang niks meer aan allebei de kanten. Always Forward kreeg een vrije en die werd er in gekopt maar volgens de grensrechter van Zwaagdijk was het buitenspel, maar de scheidsrechter vond van niet dus het was gewoon 2-2. De moed bij Zwaagdijk was toen een beetje weg en scoorde Always Forward de 3-2. Met nog 10 minuten te spelen ging Zwaagdijk alles op alles zetten om toch nog een punt mee naar huis te nemen. Zwaagdijk kreeg hele grote kansen op de gelijkmaker maar die werden jammer genoeg niet benut. Dus Zwaagdijk ging echt strijdend ten onder.

Jammer van het punten verlies maar volgende week gaat Zwaagdijk B1 tegen Wherevogels B3  er volop tegen aan om dan wel 3 punten te pakken.

Opstelling Zwaagdijk: Nick Pronk, Mees Laan, Stan Neefjes, Max Jong, Dennis Vijn, Trijntje Laan, Mark Blom, Stan Kok, Koen Blom, Jacco Wiering, Jan Komen.

Invallers: Anna Wittenberg, Lars Sierag, Mike Pronk, Thijs van Diepen

Geschreven door: Jan Koomen

Share Button

Reacties zijn gesloten.