DESS – VE2 0 – 6

14 september 2014

Edmon keukens – Keukenloods: 0 – 6

Terwijl onze hoofdsponsor vanwege de dramatische nederlaag tegen de Valken in Berlijn op zoek was naar nieuwe aankopen, probeerden de veteranen van Zwaagdijk hun vorm in Sijbekarspel weer terug te vinden. De leiding was in handen van een jonge, ambitieuze scheidsrechter die, zodra wij ons meldden, de pasjes wilde zien. Zou ik ook doen, ons kennende. Uiteraard was alles voor elkaar, behalve dat achter de namen ook nog rugnummers vermeld moesten worden, wat voor een wedstrijd van ons niveau natuurlijk zeer belangrijk is. Stom dat we dat vergeten waren.

Toch een beetje van slag door de rugnummers (veel discussie en onrust vooraf in de kleedkamer) begonnen we aan de wedstrijd. Zonder onze beste man van vorige week Marcel, die geblesseerd was. Cees en Hans reserve en de rest in 4-3-3 zoals gewoonlijk (de beste tactiek). Het was een moeilijke eerste helft. De voorhoede bakte er weinig van, geen enkel schot op doel en weinig kansen. DESS had meer mogelijkheden en had zelfs twee uitgespeelde kansen, maar Piet was goed in vorm (of ze schrokken zo van de kansen of van Piet) dat we met 0-0 aan de thee gingen.

Wat er precies in de kleedkamer is gebeurd of gezegd weet haast niemand, maar na de rust leek er wel een heel andere keukenloods op het veld te staan. Na ongeveer 5 minuten wisselden de spits en linksvoor van plek. De  achterhoede van de Edmond keukens compleet in verwarring. De nieuwe spits kreeg de bal op maat van Jaap en kwam vrij voor de keeper: 0 – 1. Drie minuten daarna lepelde de na de rust opgestelde Opa Cees de bal over verdedigers en keeper op het hoofd van Tevreden die snoeihard inkopte, 0 – 2.

Nog weer een paar minuten later gaf Richard een steekpass op Pieter die weer van plek was gewisseld met Tevreden (verdediging weer van slag etc. etc.). Pieter kon scoren maar omdat Tevreden vrij stond gaf hij hem af, 0 – 3. De 0 – 4 kwam na een goeie aanval over rechts, Opa Cees legde terug en Nico schoof binnen. Bij het een na laatste doelpunt zat het DESS echt niet mee toen Pieter een op maat bedoelde voorzet gaf op het hoofd van de voorstopper van DESS. Het eigen doelpunt was bijna net zo mooi als de 1 – 1 van Van Persie tegen Spanje, 0 – 5 dus. Nog was deze voor de thuisclub dramatische wedstrijd niet voorbij, want de one-man show van opa Cees moest nog beginnen. Vanaf de rechterkant, waar hij de ballen altijd goed kreeg aangespeeld vanuit de achterhoede/middenveld, soleerde hij binnen de 16 en een Sierkstra binnen de 16 moet je geen ruimte geven. Die ruikt dan stal, kappen, draaien, driedubbele schaar zoals Piet Keizer in zijn beste tijd, 0 – 6. Eigenlijk was Opa Cees de MoM, maar om speelminuuttechnische redenen werd dat ondergetekende. Deze kreeg op het einde trouwens nog een dot van een kans, maar hij was te sociaal en voorkwam hiermee een nog grotere nederlaag voor DESS.

De Man of the match

Share Button

Reacties zijn gesloten.