Vesdo1 – Zwaagdijk 2-3

Zondag 7 september.

Foto’s van deze wedstrijd zijn te bekijken door hier te klikken.

Zwaagdijk mocht vandaag eindelijk beginnen aan de competitie. Na een voorbereiding met wisselende resultaten moest het vandaag gebeuren in een uitwedstrijd tegen het, voor Zwaagdijk, onbekende Vesdo. Zwaagdijk is niet geheel ongeschonden de voorbereiding doorgekomen. Ruud Groot en Arjan Schouten zijn de voornaamste afwezigen. Ruud Beers en Sjors Koeman zijn de meest verrassende namen in de opstelling ten opzichte van de voorbereiding. Keesjan Schouten is de voorstopper van Zwaagdijk. Sven Ursem, Nils Dekker en Korneel Neefjes beginnen op de bank.

Zwaagdijk begint overtuigend aan de wedstrijd. Na twee minuten krijgt Zwaagdijk een vrije trap. Ruud Ursem maakt het de keeper van Vesdo lastig met een hard schot. De keeper laat de bal los en Rick Deken is zeer alert en kopt de bal in het doel. Na twee minuten lijkt Zwaagdijk al op rozen te zitten. Deze voorsprong wordt echter al snel weggepoetst door Vesdo. Een zeer makkelijk gegeven vrije trap aan Vesdo wordt na zeven minuten in het doel van Zwaagdijk geschoten, 1-1. Het balbezit is vervolgens met name voor Vesdo. Zwaagdijk speelt wat onrustig in die periode. Na een halfuur weet de spits van Vesdo zich goed vrij te spelen en komt in scoringspositie. Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen weet door goed uit te komen redding te brengen. De laatste vijf minuten voor rust weet Zwaagdijk het tij te keren. Dit resulteert in een goede kans voor Ruud Beers op aangeven van Ruud Ursem. Helaas ligt de keeper van Vesdo in de weg. Zo hebben beide teams een goede kans gehad in de eerste helft en deze niet verzilverd.

De tweede helft komt Zwaagdijk sterk uit de startblokken. Met name de ingevallen Sven Ursem zorgt voor veel gevaar over de rechterflank. Zwaagdijk zet met het gehele team goed druk vooruit. Hierdoor krijgt de verdediging van Vesdo het regelmatig lastig. Eén van die keren schiet de keeper van Vesdo de bal in de voeten van Patrick Neefjes. In een knappe combinatie waarbij Patrick, Rick Deken en Ruud Ursem betrokken zijn wordt de bal voorgegeven aan Ruud Beers die de 1-2 op het scorebord zet. Zwaagdijk laat het hier niet bij en wil de  marge uitbreiden. Zwaagdijk toont zich energieker en Vesdo lijkt wat vermoeid. Zwaagdijk heeft diverse kansen en mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Helaas levert dit geen doelpunt op. Vesdo brengt een aantal verse krachten in. Deze invallers blijken een versterking te zijn voor Vesdo. Uit een snelle aanval vindt Vesdo de vrije man. Een kwartier voor tijd wordt de 2-2 op het scorebord gezet. Zwaagdijk was aanzienlijk sterker in de tweede helft en lijkt genoegen te moeten nemen met een punt. Het laatste kwartier schommelt het spel heen en weer en zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Ver in blessuretijd geeft Hein Boon een lange bal. Deze bal valt achter de laatste verdediger en Ruud Ursem staat alleen voor de keeper. Tot grote vreugde van iedere Zwaagdijker weet Ruud de 2-3 binnen te schieten. Een minuut later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer.

Een mooie overwinning voor Zwaagdijk in een boeiende wedstrijd. Goed voor het plezier en de motivatie. Volgende week mag Zwaagdijk thuis aantreden tegen Bergen. Een bekende tegenstander van afgelopen seizoen.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Jasper Buis, Hein Boon, Keesjan Schouten, Sjors Koeman, Aron Verdonk (46. Sven Ursem), Patrick Neefjes, Rick Deken, Keir Dekker (70. Nils Dekker), Ruud Beers (80. Korneel Neefjes), Ruud Ursem

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.