Zwaagdijk VE2 – M.O.C. VE1 26-05-2011

Na een periode van droogte waarin voor onze regio bijna geen neerslag van betekenis is neergekomen werden de mannen van Veteranen 2 geacht om een potje mee te voetballen in het prestigieuze Hauwert toernooi.

De altijd nijvere coach had weer een prachtige opstelling op papier neergezet, waarbij zelfs de selectie van Barcelona in de schaduw leek komen te staan, maar zoals zo vaak bleek het papier sterker dan de werkelijkheid.
Met precies 11 voetballers (waar het in eerste instantie 16 man zou moeten zijn ) werd het toernooi afgetrapt tegen het bonkige elftal van MOC.
Door een straffe wind in de lengterichting van het veld werden de technische hoogstandjes van de mannen van Dirk tot schamele kansjes gedegradeerd, en de betonvloer waarop het spel ten toon gespreid werd deed de harten van de in grote getalen opgekomen publiek ook al niet veel harder slaan.
Echter tegen de verhoudingen en de wind in was het de opponent die voor de eerst keer van zich liet spreken.
Een bal die misschien zelfs door enkele van onze eigen spelers al werd erkend als doelpunt bleef door de orkaan als door een wonder voor de doellijn en kon zo worden opgepakt door de prima keepende doelman.
Hierna wakker geschud gooide Zwaagdijk de schroom van zich af, wat resulteerde in enkele mogelijkheden, om van kansen maar niet te spreken.
Wat echter wel als kans betiteld mocht worden was een voorzet die door de wind richting de formidabele voet van de spits van dienst werd geblazen, maar zo plotseling als de kans zich voordeed, was hij ook alweer om zeep geholpen.

Na de thee was het nog steeds dezelfde stand als waar we mee begonnen waren, en MOC begon meer en meer aan de boom te schudden.
Toen de linkerspits van de onzen zich liet vervangen, en ook de rest van het team op kraken stond werd er op een listige manier toch gescoord door de combinatie uit Oostwoud/Midwoud.
Na de schrik en de aftrap werd als een duveltje uit een doosje de mid/mid vrij voor de keeper gezet en was er de kans op de gelijkmaker.
Echter door uitdroging en tal van andere redenen lukte het niet meer om de bal langs de op de grond liggende keeper te schuiven en werd het leer over de deklat gewerkt.
Hierna konden de Zwaagdijkers de moed niet meer vatten en liep Moc door enkele lelijke doelpunten uit naar een 5-0 overwinning.
De derde helft werd wel weer een prooi voor de roodwitten en ik weet zeker dat er zondag tegen Hauwert wel punten gepakt gaan worden.

M.O.T.M. voor deze gelegenheid.

Share Button

Reacties zijn gesloten.