Hauwert – Zwaagdijk 1-2

Zwaagdijk zet Hauwert buitenspel

Zondag 11 mei, wat een regen. Om 10.00 uur op de fiets met z’n allen naar Hauwert was niet gelukt. Het werden enkelen die met tegenwind en regen de barre tocht trotseerden. Eenmaal aangekomen bij Hauwert druppelden, behalve de regen, ook de-mooi weer-voetballers binnen en konden we dankzij Cees ons met recht een elftal noemen. Afwezigen genoeg: Corné, Pelle vanwege wijkverplichtingen en Erik die van heel dichtbij de F1 in Barcelona wilde bekijken. Maar gelukkig waren de 12 achtergeblevenen vrij van blessures en dat mag wat zeggen. Tweede worden van de competitie en aan het eind van het seizoen blessurevrij. Dan hebben we toch een makkelijk seizoen gehad en dat beloofd wat voor het volgend seizoen.

Maar goed, na een goede warming-up op het tweede veld konden we de wedstrijd starten op het eerste veld. Of toch niet: de voorzitter werd erbij gehaald en na een plechtige belofte dat slidings en andere handelingen om het veld te vernielen niet gedaan zouden worden kon de wedstrijd toch van start gaan op het eerste veld.

Na een aftastende eerste 10 minuten was het Hauwert die vanuit buitenspel positie (vanuit Dirk zijn positie gezien) oog in oog met Peter Beers komt en de stand op 1-0 brengt. Daarna was het nog even wachten wat de beslissing van de scheidsrechter was omdat er wel of niet gefloten was maar wat bleek: er zaten nog broodkruimels in van Siemen de bakker in de fluit waardoor deze niet meer bruikbaar was: 1-0 dus dankzij de warme bakker in het voordeel van Hauwert.

Maar deze 1-0 achterstand gaf Zwaagdijk een enorme boost, Hans Mels werd meerdere malen erop uitgestuurd om de bal voor te geven en uiteindelijk werd dat beloond door een perfecte voorzet te geven op jonge Pelle (die vanaf de kant werd bekeken door de oude Pelle) en de bal in de kruising binnenkopte: 1-1. Zwaagdijk bleef meer drukken omdat het middenveld veel ruimte kreeg zodat Richard weer vrij kon doorspelen en wist hij jonge Pelle vrij voor de keeper te zetten die met een fraaie lob over de keeper de stand op 1-2 zette.

In de rust werd Jeroen gewisseld voor Cees die op de rechtsbuitenpositie ging spelen. Zwaagdijk had de wind tegen maar dankzij de goede organisatie achterin werd Hauwert niet echt gevaarlijk meer. Er hadden meer doelpunten gescoord kunnen worden maar dankzij de keeper van Hauwert bleef de einduitslag steken op 1-2.

Een verdiende overwinning en de tweede plek op de ranglijst is hiermee bevestigd. Het seizoen zit erop, alleen nog het jaarlijks terugkerend toernooi bij Hauwert te gaan en het veteranenuitje nog op 5 juli. Hopen dat we hier blessurevrij uit komen…..

Jonge Pelle

 

 

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.