Zwaagdijk – SEW 4-2

Zondag 3 mei 2014

Na een lange rustperiode van drie weken moesten we het opnemen tegen onze verre buren SEW.  Uit hadden we verloren dus we hadden iets recht te zetten.

Cees, kon beschikken over een bijna complete selectie. Alleen  de vissersman had afbericht gegeven. Corné, was namelijk aan het vissen op dolfijnen in Ierland.

De mannen van het team Keukenloods,  waren wel weer beschikbaar. Paul, Pieter en Pelle hadden er namelijk heel wat kilometers in Rhenen op zitten. Zij hadden de Boretti Classico gereden. Het was afwachten hoe het lichaam daar op zou reageren.

Zwaagdijk begon sterk en wist diverse keren de verdediging van SEW weg te spelen. Alleen de kansen werden nog niet benut. Het was uiteindelijk Pieter, die vanaf links op randje  van buitenspel  de bal kreeg en alleen op doel af stormde. Hij zag Pelle, naast hem lopen en gunde Pelle zijn doelpunt. 1-0

Hierna kregen wij het moeilijk. SEW wist namelijk twee keer te scoren. De eerste goal was een prachtig afstandschot die via de  onder kant van de lat in doel belandde en keeper Peter kansloos liet.  Daarna was het een cadeautje die wij zelf weg gaven. Ruststand 1-2. Een lange speech van Cees, die ons weer moest wakker schudden. We hadden namelijk een goed overwicht en hadden alleen geen geluk met de afronding.  De 2e helft kwam SEW niet meer onder onze druk uit. Cees, had zich in de 2e helft zelf opgesteld en wist na een mooie aanval het strafschopgebied binnen te wandelen. Alleen werd hij daar gevloerd door vermoedelijk een man met een blauw shirt aan. Scheidsrechter besliste een strafschop. Ted, stond helaas niet meer op het veld. Hij moest de fluit elders hanteren. Het was Pelle, die goed had gekeken hoe Ted de penalty’s nam. 2-2. Hierna wist SEW het echt niet meer.

Zwaagdijk speelde een zeer goede wedstrijd. Met mooie aanvallen en goed voetbal. Een genot om te zien. Door het goede spel leverde het  uiteindelijk nog twee doelpunten op.

Wederom was het Pelle, die weer scoorde. SEW, kon er geen wedstrijd meer van maken. Het was Zwaagdijk die de wedstrijd dicteerde en tot het einde bleef voetballen. Eindstand 4-2.  Een prima resultaat die ons de 2e plaats in de ranglijst bezorgde. Deze plaats geeft in Rotterdam iets extra’s. Wij krijgen deze beloning op zaterdag 5 juli 2014. Houd er dus rekening mee.

Ciao  Pelle.

Share Button

Reacties zijn gesloten.