Zwaagdijk – Bergen 2-1

Zondag 4 mei 2014,

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen het hoog geklasseerde Bergen. Zwaagdijk ging de wedstrijd met vertrouwen tegemoet aangezien er uit gewonnen werd. Er waren wat veranderingen in de basis opstelling. Jasper Buis was weer hersteld van een blessure en begon in de basis. Ook Ruud Groot begon weer in de basis na de schorsing van afgelopen week.

Bergen nam in de beginfase gelijk het initiatief in de wedstrijd. Zwaagdijk pakte de tegenstander op bij de middenlijn en hield zo het speelveld klein. Zodoende was het Bergen die het meeste balbezit had, maar er erg moeilijk door kwam bij Zwaagdijk. Opgelegde kansen kreeg Bergen niet dan ook niet. Ze probeerde het wel van afstand, maar keeper Ruud Ursem had daar goed het zicht op. Al was het één keer wel schrikken toen een afstandsschot voor hem op een polletje belande en pardoes over hem heen ging. Gelukkig voor Zwaagdijk ging de bal over het doel. Zwaagdijk hanteerde vooral de lange bal op Ruud Groot die de verdediging van Bergen het erg lastig maakte. Zo kwam ook de 1-0 op het scorebord. Rick Deken legde de bal goed achter de verdediging van Bergen en zo kon Ruud Groot op snelheid langs de verdediging. Hij kwam alleen op de keeper en ronde beheerst af. Daarna zette Bergen iets meer aan. De laatste man schoof meer in op het middenveld waardoord ze een mannetje meer creëerden. Daar had Zwaagdijk het moeilijk mee. Er kwam zo ook nog een goede mogelijkheid voor Bergen. Na een steekbal vanuit het middenveld op de spits van Bergen ontstond het gevaar. De spits kwam de zestien in en schoot snel uit de draai, maar de bal ging voorlangs.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Bergen bleef de beter voetballende ploeg en kwam zo ook op een gelijke stand. Na een aanval over de linkerkant van Bergen kreeg een aanvaller van Bergen teveel ruimte om te schieten vanaf 20 meter. Hij schoot de bal geplaatst de hoek in. Niet veel later zou Zwaagdijk echter al weer op voorsprong komen. Nadat de keeper van Bergen Rick Deken natrapt in de zestien meter kan de scheidsrechter niets anders beslissen dan een rode kaart voor de keeper en een penalty voor Zwaagdijk. Dit buitenkansje laat Zwaagdijk keeper Ruud Ursem zich niet ontnemen en schiet de bal feilloos in doel. Daarna probeerde Bergen het nog wel, maar met tien man kwamen ze er niet meer door bij Zwaagdijk. Bij Zwaagdijk ging de bal juist iets makkelijker rond met een mannetje extra op het veld. Zo kwam er nog één grote kans voor Zwaagdijk. Het was Ruud Groot die zich door twee man heen wurmden en zichzelf in een kansrijke positie bracht. Hij kon echter de bal niet meer genoeg kracht meegeven richting het doel waardoor de keeper de bal kon keren.

Zo eindigt het seizoen met een mooie overwinning voor Zwaagdijk. Het seizoen van Zwaagdijk werd gekenmerkt door veel blessureleed, waardoor het seizoen teleurstellend is verlopen. Het voordeel is dat Zwaagdijk een lange zomerstop heeft zodat iedereen kan herstellen en weer fit aan het nieuwe seizoen kan gaan beginnen.

Opstelling Zwaagdijk:

Ruud Ursem, Jasper Buis (75. Nils Dekker), Rens van Diepen, Arjan Schouten, Korneel Neefjes, Rene Goedhart, Rick Deken, Patrick Neefjes, Sven Ursem (70. Keir Dekker), Ruud Groot, Aron Verdonk

 

Zwaagdijk-Bergen

In de hoek geschoten

Penalty

Hij zit erin

foto 2 (1)

Aanloop

Share Button

Reacties zijn gesloten.