Sporting S – Zwaagdijk 1-0

27 april 2014
Zwaagdijk trad vandaag aan voor alweer de op één na laatste wedstrijd van het seizoen. Dit betrof een uitwedstrijd tegen Sporting S in Schermerhorn. Zwaagdijk speelt al niet meer om de prijzen. De zevende plaats, waarop Zwaagdijk nu al geklasseerd staat, is nog het hoogst haalbare. In de laatste periode is Zwaagdijk ook afgehaakt. Voor Sporting S was dit totaal anders. Bij puntenverlies van DRC zou Sporting S dichtbij periodewinst kunnen komen. Ook de derde positie op de ranglijst is in theorie nog mogelijk. Sporting S zou er dus op gebrand zijn om Zwaagdijk vandaag te verslaan. Zoals al het hele seizoen het geval is, kende Zwaagdijk vandaag weer veel afwezigen. Veel blessures en een schorsing van Ruud Groot waren hiervan de oorzaak. Om deze reden reisde Zwaagdijk af richting Schermerhorn met een zeer jeugdig elftal. Vier jongens van de B-junioren waren de vervangers van de afwezigen.

In de beginfase was het voor Zwaagdijk even zoeken en stond het onder druk. In de loop van de eerste helft begon Zwaagdijk, organisatorisch gezien, echter steeds beter te staan. Iedereen werkte hard voor elkaar en op deze manier wist Zwaagdijk Sporting S aardig van het doel te houden. Sporting S speelde de bal vaak achterin rond, maar kwamen op deze manier niet vaak toe aan een gevaarlijk aanval. Met afstandschoten en tijdens spelhervattingen werd Sporting S echter wel af en toe gevaarlijk. Gelegenheidskeeper Ruud Ursem wist deze mogelijkheden iedere keer echter te pareren. Uitgespeelde kansen kwamen er bijna niet voor Sporting S en dit was te danken aan de goede organisatie en de werklust die Zwaagdijk vandaag op wist te brengen. Daarentegen was het echter wel zo dat in balbezit Zwaagdijk niet goed was. Te veel spelers waren aan de bal te onrustig waardoor deze vaak meer heel kort in de ploeg werd gehouden. Zwaagdijk kon geen echte kans creëren. Via een vrije trap van Patrick Neefjes kwam Zwaagdijk echter bijna nog op voorsprong. De vijandelijke keeper wist het schot echter net naast de paal te tikken. Met de brillenstand nog op het scorebord werd zo de rust gehaald.

In de rust maakte trainer Hans Knijn duidelijk tevreden te zijn met de organisatie en de werklust die Zwaagdijk vertoonde. Zwaagdijk zou dat goed moeten blijven doen om in ieder geval de nul te houden op die manier. In balbezit moest het echter wel beter, zou Zwaagdijk de drie punten vandaag mee willen nemen. In de tweede helft werd het minder met de organisatie. Sommige spelers begonnen de concentratie te verliezen. Sporting S werd gevaarlijker dan dat het in de eerste helft het geval was. Toch wist Zwaagdijk nog lang stand te houden. Thom Goedhart verving rond de zeventigste minuut Aron Verdonk toen het nog altijd 0-0 stond. Even later viel er toch een goal. Sporting S had al wat  kansjes gehad in de tweede helft. Eerder al werd een vrije bal die voor werd gezet net naast geschoten. Toen dit voor de tweede maal gebeurde was het wel raak. Met  nog zo’n tien minuten te spelen, probeerde Zwaagdijk te score om te buigen. Jan Komen viel nog in voor Rens van Diepen en maakte zo zijn debuut in het eerste elftal. Zwaagdijk speelde nog even opportunistisch om er nog een punt uit te slepen. Helaas leed dit tot niets.

Positief was vandaag het feit dat Zwaagdijk goed weerstand wist te bieden ondanks het feit dat het elftal zo jeugdig was. De wedstrijd was net te lang om er een punt uit te slepen. De jonge jongens hebben echter hard gewerkt en het verdienstelijk gedaan. Dit was goed om te zien. Volgende week speelt Zwaagdijk de laatste wedstrijd van het seizoen. Een thuiswedstrijd tegen Bergen. Bergen staat op het moment derde. Eerder dit seizoen wist Zwaagdijk de uitwedstrijd in Bergen nog te winnen met 2-3.
Opstelling Zwaagdijk:
Ruud Ursem; Rens van Diepen (80. Jan Komen), Arjan Schouten, Rick Deken, Korneel Neefjes; Keir Dekker, Patrick Neefjes, René Goedhart, Sven Ursem; Aron Verdonk (70. Thom Goedhart), Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.