Zwaagdijk – Zuidermeer 6-0

13-04-2014

Zwaagdijk treedt vandaag aan in een thuiswedstrijd tegen Zuidermeer. Zuidermeer heeft 10 punten en Zwaagdijk 21. Eerder in het seizoen wist Zwaagdijk te winnen met 0-2. Op basis van de ranglijst moet Zwaagdijk de punten thuis kunnen houden. De lijst met blessures is nog steeds aanzienlijk. Hein Boon, Robertjan Jansen , Jos Boon en Sven Ursem zijn geblesseerd. Ruud Ursem kan door een blessure niet voetballen, maar kan wel op doel.

Zwaagdijk begint aarzelend aan de wedstrijd, maar is niet minder dan Zuidermeer. Zuidermeer heeft de wind mee de eerste helft. Het is snel duidelijk dat de gasten middels lange halen naar voren iets proberen te forceren. Na een kwartier heeft Zwaagdijk door dat er voldoende ruimte is om te combineren. Middels combinaties snijdt Zwaagdijk een aantal keer door de verdediging van Zuidermeer. Vaak wordt Jochem Oudeman vanuit de verdediging of het middenveld in de voeten aangespeeld en wordt vervolgens de aanval gezocht. Jochem weet Ruud Groot in de diepte weg te sturen en Ruud weet deze kans te verzilveren, 1-0. Zwaagdijk denkt een penalty te krijgen als Ruud Groot even later onderuit wordt gehaald. Waar de scheidsrechter een aantal keer snel een gele kaart geeft aan Zwaagdijk wuift de scheidsrechter deze overtreding weg en dus geen penalty. Ruud Groot geeft even later voor waarbij Rene Goedhart de 2-0 binnen schiet. Zuidermeer is gevaarlijk uit een vrije trap waarbij Zwaagdijk keeper Ruud Ursem goed redding brengt. Ook is Zuidermeer gevaarlijk uit een corner. De paal wordt geraakt en de bal hangt even vlak voor de lijn in de lucht. Zwaagdijk weet de bal weg te schieten. Vlak voor rust komt Zwaagdijk via een aanval over veel schijven op 3-0. Rick Deken zet op en via Jochem en Ruud Groot weet Rick Deken de kans te verzilveren. Zwaagdijk gaat met een 3-0 voorsprong de rust in.

Al snel in de tweede helft blijkt dat Zuidermeer niets meer heeft in te brengen. De gasten komen niet meer aan aanvallen toe en Zwaagdijk heerst nog meer dan in de eerste helft. Rene Goedhart gooit in op Ruud Groot die versnelt en zijn zwager Patrick Neefjes weet te bereiken die de 4-0 op het scorebord zet. Ook keeper Ruud Ursem komt in scoringspositie, want hij mag de penalty nemen nadat Ruud Groot is gevloerd. Ruud Ursem maakt de 5-0. Het is even later een voorzet op het hoofd van Rick Deken die de 6-0 maakt. Zwaagdijk wisselt drie spelers. Even later is het Jasper Buis die geblesseerd raakt aan de hamstring. Zwaagdijk moet dus verder met 10 man. Even later is het Ruud Groot die binnen een minuut onnodig twee keer achter elkaar geel krijgt voor praten, omdat hij wilde dat de bal nogmaals op de stip ging. Zwaagdijk moet dus de laatste 10 minuten met 9 man de wedstrijd uitspelen. Ondanks de 9 man zijn de kansen nog steeds voor Zwaagdijk. Onder andere Aron Verdonk en Rene Goedhart komen in kansrijke posities en gaan voor eigen kansen waar afleggen op een teamgenoot een bijna doelpunt zouden opleveren. Zwaagdijk wint overtuigend met 6-0 van Zuidermeer. Over twee weken mag Zwaagdijk aantreden in een uitwedstrijd tegen Sporting S.

Opstelling Zwaagdijk: Ruud Ursem; Jasper Buis, Arjan Schouten (60. Guy Zanoli), Rens van Diepen (70. Nils Dekker), Korneel Neefjes; Aron Verdonk, Patrick Neefjes, Rick Deken, Rene Goedhart; Jochem Oudeman (65. Thom Goedhart), Ruud Groot.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.