DRC – Zwaagdijk 3 – 0

6 april 2014
Zwaagdijk trad vandaag aan voor een uitwedstrijd in het pittoreske Durgerdam. DRC was daar de tegenstander op het complex dat bekend is uit de serie All Stars. Eerder dit seizoen wist Zwaagdijk nog met 3 – 0 te winnen van DRC. Zwaagdijk kende weer enkele afwezigen. Voor Jos Boon en keeper Robertjan Jansen lijkt het seizoen al over te zijn vanwege blessures. Vandaag stond Ruud Ursem daarom in de goal. Ook Sven Ursem is geblesseerd, hij werd vervangen door René Goedhart. Joop Groot, Ruud Beers en Joost Fischer zaten op de bank.

De start van de wedstrijd verliep niet zoals Zwaagdijk gehoopt zou hebben. De eerste aanval van DRC leverde meteen de openingstreffer op. Na een goede actie over de rechterkant wist een DRC-speler de bal voor te zetten en deze werd daar van dichtbij binnengeschoten. Zo stond de 1 – 0 al zeer snel op het scorebord. De eerste tien minuten bleef Zwaagdijk het zwaar hebben. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het echter beter te staan. Zwaagdijk gaf weinig meer weg en DRC werd alleen met schoten vanuit de tweede lijn af en toe gevaarlijk. Daartegenover kon Zwaagdijk echter weinig zetten. Alleen Arjan Schouten kon een keer gevaarlijk doorkomen, maar zag zijn schot gekeerd worden door de keeper.  Daarvoor werd het  nog een keer gevaarlijk toen Ruud Groot een bal richting doel kopte na een vrije trap. In de rebound wist Jochem Oudeman bijna nog te scoren. De 1 – 1 viel echter niet en de 2 – 0 juist wel. Een onoplettendheid aan de kant van Zwaagdijk zorgde er voor dat een DRC-speler vrij de zestien in kon lopen en deze faalde niet in de afronding.

Zwaagdijk wilde de moed nog zeker niet opgeven. In de vorige wedstrijd wist Zwaagdijk immers een 0 – 3 achterstand nog om te buigen naar 3 – 3. Zwaagdijk wilde dus snel op zoek naar de aansluitingstreffer. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft kwam er ook een treffer. Een diepe bal viel over de DRC-verdediging en Arjan Schouten reageerde daar resoluut op. Hij liep alleen op de keeper af en schoot de bal er in. De grensrechter had, volledig ten onrechte, zijn vlag in de lucht gestoken. De scheidsrechter besloot zijn advies te volgen en keurde de goal af. In de omschakeling na dit moment was Zwaagdijk misschien nog te veel bezig met de afgekeurde goal. In de tegenaanval die volgde wist DRC immers gemakkelijk de 3 – 0 te maken. Na dit moment was het geloof op een goed resultaat verdwenen bij Zwaagdijk. Ruud Beers, Joop Groot en Joost Fischer zouden alle drie nog invallen. DRC zette ook niet meer aan en zag de wedstrijd als gewonnen. Hierdoor gaven ze Zwaagdijk in de slotfase nog enkele mogelijkheden op een eretreffer. Ook deze eretreffer bleef echter uit. 3 – 0 bleek de eindstand te zijn.

Volgende week speelt Zwaagdijk een thuiswedstrijd tegen Zuidermeer. Het team van voormalig Zwaagdijk-trainer Paul Groot. Zuidermeer staat op één na laatste en heeft tien punten. Hopelijk kan Zwaagdijk dan weer eens de drie punten in huis houden.

Opstelling Zwaagdijk:
Ruud Ursem; Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Korneel Neefjes; Aron Verdonk (60. Ruud Beers), Patrick Neefjes, Ruud Groot, René Goedhart (70. Joop Groot); Arjan Schouten, Jochem Oudeman (80. Joost Fischer).

Share Button

Reacties zijn gesloten.