Zwaagdijk 1 – WBSV 3-3

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen WBSV. Zwaagdijk had wat goed te maken aangezien de uitwedstrijd met 6-1 verloren ging. Rens van Diepen was vorige week geblesseerd geraakt waardoor Ruud Beers na afwezigheid van een half jaar voor het eerst weer in de basis begon.

Zwaagdijk begon de wedstrijd erg slap en kwam ook vroeg in de wedstrijd op achterstand. Bij een vrije trap van de zijkant werd er niet opgelet door de Zwaagdijk verdediging en kon een WBSV speler de bal vrij binnen koppen. Zwaagdijk was na de 0-1 nog niet wakker geschud. Er was bij Zwaagdijk totaal geen beleving en wilskracht om de duels te winnen. Bijna elke bal die Zwaagdijk had werd verkeerd afgespeeld. Nadat Zwaagdijk wederom stond te slapen achter in kon de spits van WBSV vrij open draaien in de zestien en de bal binnenkant paal binnen schieten. Het werd voor Zwaagdijk nog erger in de eerste helft. Doordat laatste man Hein Boon bij een diepe bal onder de bal door ging kwam Robertjan 1 op 1 te staan. De speler van WBSV was koelbloedig en schoot de bal rustig binnen. Zo ging Zwaagdijk rusten met een 0-3 achterstand.

De rust deed Zwaagdijk goed, want Zwaagdijk schoot uit de startblokken. Er werden nu wel duels gewonnen en WBSV werd gelijk onder druk gezet. Zo kwam snel de 1-3 op het scorebord. Korneel Neefjes kwam goed door op de linkerkant. Hij lag de bal goed terug op Ruud Beers die de bal met links op doel schoot. De bal werd nog van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was. Zwaagdijk drukte goed door en vijf minuten na de 1-3 kreeg Zwaagdijk een penalty. Arjan Schouten werd in de zestien meter naar beneden getrokken. Arjan Schouten ging zelf achter de bal staan en schoot de bal binnen. Niet veel later werd het ook nog 3-3. Het was Rick Deken die de bal goed binnen kopte uit een corner. Helaas voor Zwaagdijk kon het niet vol meer voor de winst gaan nadat de goed ingevallen keeper Dave Sijm geblesseerd uitviel. Er was al drie keer gewisseld door Zwaagdijk, dus moest Zwaagdijk nog 20 minuten lang met tien man door. Hein Boon trok voor de gelegenheid de keperhandschoenen aan. Zwaagdijk kwam onder druk te staan, maar de kleine kansjes die WBSV kreeg werden goed gekeerd door Hein Boon.

Zo was het een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was het slechts van het hele seizoen, maar in de tweede helft liet Zwaagdijk zien dat het wel de wilskracht heeft om de knop om te zetten. Aankomende week heeft Zwaagdijk een vrij weekend. De week erop staat de verre uitwedstrijd tegen DRC op het programma.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen (30. Dave Sijm), Jasper Buis (65. Keir Dekker), Rick Deken, Hein Boon, Korneel Neefjes, Sven Ursem, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Ruud Beers, Jochem Oudeman (10. Aron Verdonk), Arjan Schouten

Share Button

Reacties zijn gesloten.