Egmondia – Zwaagdijk 0-1

17-03-2014

Zwaagdijk mocht vandaag aantreden in een uitwedstrijd tegen Egmondia. Een sterke tegenstander die Zwaagdijk eerder in het seizoen zeer overtuigend aan de kant zette met 2-7. Zwaagdijk wilde zich dus graag revancheren. De afwezigen zijn vandaag Ruud Ursem, Jos Boon en Guy Zanoli door blessures en Jasper Buis is ziek. Rens van Diepen maakt na een lange knieblessure zijn rentree bij het 1e en start direct in de basis. Ruud Beers is na lange tijd weer terug en zit op de bank samen met Rene Goedhart en Dave Sijm.

Het is Egmondia die het spel maakt en Zwaagdijk direct terugdringt. Egmondia is vooral gevaarlijk met afstandsschoten en dreigend uit corners. Waar in de thuiswedstrijd Egmondia zeer gevaarlijk was in de lucht, was het deze wedstrijd de keeper en verdediging  van Zwaagdijk die de luchtduels wonnen. Het was snel duidelijk dat Zwaagdijk moest proberen met enkele uitbraken gevaarlijk te worden, want het balbezit was duidelijk voor Egmondia. Echte 100% kansen leverde dit echter niet op voor Egmondia. Na twintig minuten kwam Zwaagdijk een enkele keer uit hun schulp. Met een goede actie van Ruud Groot werd Patrick Neefjes in stelling gebracht. Helaas wist hij de bal van zo’n 12 meter niet goed te raken waardoor de kans niet werd verzilverd. Deze kans gaf Zwaagdijk wel het vertrouwen dat enkele uitbraken in deze wedstrijd zeker mogelijk zijn. Hoe langer het duurde dat Egmondia uit veel dreiging geen grote kansen creëerden, des te meer begon Zwaagdijk erin te geloven. Zwaagdijk ging steeds feller de duels in en die werden al vaker gewonnen dan in de eerste 20 minuten. Patrick Neefjes kwam in de duels op het middenveld vaak als winnaar uit de bus. Zwaagdijk komt de eerste 45 minuten ongeschonden door. Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen heerst in de lucht en weet afstandsschoten te pareren.

???????????????????????????????

Ruud Beers is na de rust de vervanger voor Rens van Diepen. De tweede helft liet geen ander spelbeeld zien. Het balbezit is voor Egmondia, maar de dreiging is minder als in de eerste helft. Waar in de eerste helft Egmondia tot de 16-meter kwam was het in de 2e helft tot 20 meter van het Zwaagdijker doel. Hierdoor kon Egmondia minder vaak gevaarlijk worden met afstandsschoten. Ruud Beers is na een kwartier dreigend met een afstandsschot. Na 20 minuten heeft Keeper Robertjan een snelle spelhervatting op Arjan Schouten. In de combinatie met Jochem Oudeman komt hij schuin alleen voor de keeper. De kans wordt helaas gemist. Een kwartier voor tijd is het Korneel Neefjes die vanuit de verdediging met de bal opstoomt. Hij wordt gevloerd op 35 meter van de achterlijn aan de zijkant van het veld.  Waar je normaliter de vrije trap in de pot gooit besluit Arjan Schouten anders. De bal wordt direct op doel geschoten en zeilt onder de lat in de goal, 0-1 voorsprong voor Zwaagdijk. Vanzelfsprekend dringt Egmondia het laatste kwartier aan wat ze eigenlijk ook de eerste 75 minuten hebben gedaan. Egmondia is dreigend en heeft mogelijkheden, maar geen echte kansen. Eén keer geeft Egmondia de bal voor waar een doelpunt uit komt, maar de bal bleek daarvoor al over de achterlijn te zijn geweest. Zo komt Zwaagdijk verrassend als winnaar uit de bus. Er werd vandaag goed verdedigd waardoor Egmondia met name alleen mogelijkheden had en geen kansen. Bij die mogelijkheden kwam keeper Robertjan Jansen als winnaar uit de bus. Vandaag was Egmondia de bovenliggende partij qua spelbeeld, maar de punten zijn voor Zwaagdijk. Egmondia heeft veel mogelijkheden gehad, maar de grootste kansen waren misschien wel voor Zwaagdijk. Waar Zwaagdijk de afgelopen weken beduidend sterker was dan de tegenstander en de overwinning niet wist binnen te halen, is het nu eens andersom.

Zo eindigde de wedstrijd in een mooie 0-1 overwinning. Volgende week treedt Zwaagdijk thuis aan tegen WBSV. Zwaagdijk wil zich revancheren van de 6-1 uitnederlaag eerder dit seizoen.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Sven Ursem, Hein Boon, Rick Deken, Korneel Neefjes, Aron Verdonk (75. Rene Goedhart), Patrick Neefjes, Ruud Groot, Rens van Diepen (46. Ruud Beers), Jochem Oudeman, Arjan Schouten.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.