Zwaagdijk – Knollendam 1-1

10-03-2014

Zwaagdijk moest het vandaag opnemen tegen Knollendam. De uitwedstrijd werd dik verloren, dus Zwaagdijk had wat recht te zetten. Zwaagdijk begon met enkele wijzigingen in de opstelling. Sven Ursem en Aron Verdonk waren terug van vakantie en begonnen net als Hein Boon die terug was van een schorsing in de basis. Zo zaten Jasper Buis, Nils Dekker en Keir Dekker op de bank.

Het was de bedoeling van Zwaagdijk om net als tegen ASV vroeg druk te zetten. Dit lukte goed. Knollendam kwam niet aan voetballen toe en Zwaagdijk was de bovenliggende partij. Zwaagdijk kreeg ook al snel mogelijkheden. Zo kwam Aron Verdonk een paar keer goed door op de rechterkant, maar kwam de eindpass net niet goed aan bij de spitsen. Het leverde wel corners op voor Zwaagdijk. Die werden goed genomen door Ruud Ursem, maar Rick Deken en Ruud Groot wisten de ballen er telkens niet in te krijgen. Ruud Groot zou wel in de eerste helft het doel treffen. Na een steekbal van Ruud Ursem wurmde Ruud Groot zich langs de laatste verdediger en schoot de bal langs de keeper. Alleen werd het doelpunt afgekeurd, omdat alleen de scheidsrechter een overtreding van Ruud Groot had gezien. De 1-0 valt evengoed niet veel later. Nadat Hein Boon de bal diep op links aangespeeld krijgt omspeelt hij zijn directe tegenstander en schiet hij richting doel. Ruud Ursem weet de bal nog te verlengen en zo verdwijnt de bal achter de keeper van Knollendam. Knollendam heeft weinig in te brengen tegen Zwaagdijk, maar de eerste de beste aanval is het wel raak voor Knollendam. Na een goede steekbal de zestien in bij Zwaagdijk werd de bal goed verlengd en was er geen houden meer aan voor de keeper van Zwaagdijk. Met de 1-1 op het bord gingen de ploegen rusten.

Zwaagdijk ging op dezelfde voet verder als in de eerste helft. Het leverde tal van mogelijkheden op. Verschillende keren werd Zwaagdijk gevaarlijk uit de corner. Zo werd er een bal van Rick Deken van de lijn gehaald en kwam de terugvallende bal net niet voor de voeten van een Zwaagdijker om hem als nog binnen te schieten. Hein Boon en Arjan Schouten probeerde het net van buiten de zestien, maar de ballen gingen naast of smoorden in de zestien. Zwaagdijk kreeg ook nog twee vrije trappen op mooie posities, maar Ruud Ursem had zijn vizier niet op scherp en deze verdwenen dus ook niet het doel in. De beste mogelijkheid kwam er voor Rick Deken vijf minuten voor tijd. Na een goede voorzet van Ruud Ursem had hij de bal vijf meter voor het doel de bal voor het in knikken, maar de bal ging rakelings naast. Het werd ook nog even spannend voor het Zwaagdijk doel. Zo kort voor tijd kreeg Knollendam nog twee corners. Gelukkig voor Zwaagdijk leverde dit niks op voor Knollendam.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Zwaagdijk verdiende meer, maar het zat er helaas niet in. Zwaagdijk moet volgende week op bezoek bij Egmondia. De thuiswedstrijd werd kansloos verloren. Hopelijk kan Zwaagdijk zich volgende week wel meten met Egmondia.

Opstelling Zwaagdijk: Robertjan Jansen, Sven Ursem, Arjan Schouten, Korneel Neefjes (70. Jasper Buis), Aron Verdonk (80. Nils Dekker), Patrick Neefjes, Jochem Oudeman, Hein Boon, Ruud Ursem, Ruud Groot.

Share Button

Reacties zijn gesloten.